Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Микола Фролов: «Пам'ять про героїзм ветеранів Великої Вітчизняної буде жити вічно»

8 травня 2008 - 17:02

Напередодні Дня Перемоги зі словами шани та подарунками до ветеранів війни, які проходять лікування в госпітальному відділенні обласної клінічної лікарні, завітав заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Вітаючи ветеранів, Микола Фролов не міг не відзначити, що події Великої Вітчизняної війни – трагічні та героїчні – стали невід`ємною частиною історії мільйонів родин.

- Події тієї далекої війни залишили свій трагічний слід в житті кожної сім`ї в Україні та й у всіх країнах колишнього Союзу. Тому 9 Травня у наших сім'ях завжди згадують тих, хто не повернувся з тієї страшної війни, - зазначив Микола Фролов. - Ми завжди з моїм нині покійним батьком згадували, що мене назвали Миколою на честь дядька-танкіста, який загинув у 1941 році, захищаючи Брестську фортецю. Хочеться вірити, що пам'ять про ті героїчні події буде вічною.

До щирих побажань здоров'я та довголіття ветеранам приєдналися начальник управління охорони здоров'я ОДА Наталія Моровиця, начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Віктор Панкратов. Наталія Мотовиця зазначила, що на виконання обласної програми «Назустріч людям» тільки у 2007 році було забезпечено слуховими апаратами 505 осіб – інвалідів, ветеранів війни; здійснено операції з видалення катаракти 54 ветеранам, також на бюджетні кошти встановлюються штучні кришталики, ветерани забезпечуються протезами ока, відбувається ендопротезування суглобів тощо.

Від імені ветеранів за турботу обласній державній адміністрації та якісне обслуговування лікарям подякував голова обласної організації інвалідів війни та Збройних сил, депутат Запорізької міської ради Дмитро Данильченко.

Загалом, на сьогодні в області проживають 113 тисяч ветеранів війни. Вісім років тому їх чисельність становила 240 тисяч осіб.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області