Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький ботанічний сад - півстолітній ювіляр

12 травня 2008 - 13:03

У ці дні Запорізький міський дитячий ботанічний сад – єдиний в Європі дитячий ботанічний сад – святкує своє 50-річчя. Привітати ювіляра з круглою датою до ПК Металургів прийшли заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, Запорізький міський голова Євген Карташов, інші поважні гості.

Вітаючи вихованців ботсаду, які зібралися у залі палацу культури, Микола Фролов зазначив, що протягом півстоліття в Запорізькому міському дитячому ботанічному саду дітям прищеплюються не лише основи екологічної освіти, а й передусім необхідність дбайливого ставлення до природи. Важко переоцінити важливість цієї роботи, адже саме від сьогоднішніх вихованців ботсаду залежить, якою буде Україна за 30-40 років. На честь «дня народження» ботсаду посадовець подарував закладу комп'ютерний клас.

Окрім цього у рамках відзначення ювілею закладу сьогодні відбувається телемарафон «Все краще - дітям» та міжнародна наукова конференція «Рослини в оптимізації довкілля». Ці заходи проводяться з метою привернути увагу потенційних спонсорів до проблем розвитку міського дитячого ботанічного саду, зокрема, для фінансової допомоги на придбання поливної машину для обслуговування 12 гектарів саду.

Довідково. 18 березня 1958 року Запорізький міськвиконком прийняв рішення про створення дитячого ботанічного саду для практичних занять учнів і вчителів-біологів. Директором новоствореної установи став Балюта Володимир Андрійович. - На той час територія, відведена під сад, була звалищем сміття, різного мотлоху, битого скла, цегли тощо, - згадує ініціатор відкриття саду Володимир Балюта. Не минуло й семи років, як уся площа саду була впорядкована.

На сьогодні тут вирощуються понад три тисячі різновидів рослин.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області