Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За кожен метр автомобільного шляху мусить бути персональна відповідальність

13 травня 2008 - 17:01

Перший заступник голови ОДА Олександр Бережний на нараді з питань безпеки на дорогах області закликав керівників територій не розписуватись у власному безсиллі щодо упорядкування автошляхів. Натомість запропонував їм повернутися до ефективної практики радянських часів, коли догляд за кожною ділянкою дороги доручався місцевим закладам, підприємствам та установам.

У нараді взяли участь представники УМВС України в Запорізькій області, ДАІ, відповідних служб і структурних підрозділів ОДА, керівники райдержадміністрацій. Посадовці та фахівці обговорили шляхи подолання такої болючої проблеми, як підвищена аварійність на автошляхах.

Відзначалося, що в області використовується понад 7 тис. км доріг загального користування та 1093 км – державного значення. Їх стан вже не відповідає потребам сьогодення. Оскільки тільки за минулий рік приріст кількості автомобілів в області склав понад 50 тис. одиниць транспортної техніки. За розрахунковими нормативами траса Харків-Сімферополь може пропускати не більше 7 тисяч автівок за добу. А, наприклад, торік, у період пікових навантажень, вона витримувала понад 80 тисяч одиниць автотранспорту. Цього року очікується, що кількість машин у потоках в час масового літнього відпочинку значно збільшиться.

- Ми робимо все, щоб, не дивлячись на напружену політичну ситуацію в столиці, в регіоні відбувався нормальний робочий процес у всіх напрямках, у тому числі, й у сфері реконструкції та будівництва доріг, - зазначив Олександр Бережний. - Вже отримали близько 150 млн. грн. на виконання першочергових завдань. На жаль, потреба в коштах значно більша. Як вихід – звертатися по допомогу до представників місцевого бізнесу. Керівники територій мусять потурбуватись про забезпечення належного освітлення на аварійно-небезпечних ділянках, обладнання переходів та транспортних зупинок, будівництво зручних з'їздів та тротуарів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області