Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна державна адміністрація та керівники провідних хлібопекарських і борошномельних підприємств підписали меморандум

14 травня 2008 - 13:34

У документі йдеться про узгоджені дії влади та бізнесу з метою утримання стабільної цінової ситуації на ринку борошна, хліба та хлібобулочних виробів, а також забезпечення безперебійного постачання населенню області за помірними цінами високоякісного хліба соціально значимих видів. Меморандум ухвалено відповідно до вимог чинного законодавства та принципів соціального партнерства.

Зокрема, Запорізька обласна державна адміністрація взяла зобов'язання щодо удосконалення механізму підтримки підприємств хлібопекарської та борошномельної галузі області у 2007-2008 маркетинговому році, сприяння виділенню борошна хлібопекарським підприємствам області з Аграрного фонду і Держкомрезерву України для виробництва хліба масових сортів.

Крім цього обласна влада буде проводити моніторинг оптово-відпускних цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби з метою постійного аналізу цінової ситуації, сприяти взаємодії між хлібопекарськими та зернопереробними підприємствами шляхом укладання угод.

Також облдержадміністрація здійснюватиме постійний контроль за неухильним дотриманням законності в частині запобігання недобросовісній конкуренції на регіональному ринку, залучатиме виробників до підготовки рішень щодо регулювання ринків продовольства та торгівельних відносин шляхом проведення нарад, консультацій, круглих столів тощо.

Керівники хлібопекарських і борошномельних підприємств у свою чергу зобов'язались забезпечити та гарантувати належну якість виробництва хліба масових сортів, а також не допускати необґрунтоване зростання оптово-відпускних цін на хліб масових сортів. Водночас виробники мусять обов'язково інформувати обласну державну адміністрацію стосовно виникнення причин, які обумовлюють підвищення оптово-відпускних цін на хліб масових сортів та борошно, а також декларувати зміни оптово-відпускних цін на борошно пшеничне вищого, першого і другого сортів, борошно житнє обдирне не пізніше ніж за 10 днів до запровадження.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло