Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Культурну спадщину – на службу справі виховання підростаючого покоління

16 травня 2008 - 19:04

З нагоди Всесвітнього дня музеїв працівників музейної справи в Запорізькій області щиро привітав виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска. На урочистих зборах, що пройшли у конференц-залі музею історії Запорозького козацтва в Національному заповіднику «Хортиця», за участю заступника голови ОДА Миколи Фролова та начальника управління культури і туризму ОДА Лариси Сізінцової очільник регіону вручив «винуватцям» свята високі нагороди та відзнаки облдержадміністрації.

- Ви робите шляхетну справу, - подякував музейним працівникам Валерій Черкаска. – Завдяки вашій праці спадщина нашого народу служить вихованню молоді, прищепленню підростаючому поколінню любові до його культурних традицій і духовного надбання , розумінню історії Української держави.

Він повідомив радісну звістку про виділення з бюджету 5 млн.грн. на розвиток заповідника.

- Президент України Віктор Ющенко поставив перед нами стратегічне завдання – до кінця поточного року завершити всі проектні роботи з тим, щоб вже у 2009 році приступити безпосередньо до розбудови заповідника, - зазначив глава області. - Передбачається виділення понад 120 млн. грн. з державного бюджету, щоб Хортиця стала місцем паломництва вітчизняних і зарубіжних туристів.

Після завершення урочистостей Валерій Черкаска відвідав нову експозицію «Запорозьке козацтво у Визвольній війні під проводом Богдана Хмельницького».

- За ініціативи Президента України цього року широко відзначається 360-а річниця подій, пов'язаних з початком національно-визвольної війни українського народу, - зазначив Валерій Черкаска. - Острів Хортиця є невід'ємною частиною життя козацтва і тих героїчних подій. Тому, на мій погляд, дуже доцільно відкрити таку експозицію саме тут. Вважаю обов'язковим ознайомити з нею школярів, студентську, робітничу молодь. Герої минувшини, їх славні подвиги - то гордість нашого народу. І молодь повинна знати про них правду.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями