Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: «Ми зробимо все, щоб «ЗАЗ» відчув переваги від вступу України до СОТ»

19 травня 2008 - 16:33

Під час роботи виїзного засідання малої колегії Міністерства промислової політики України на базі ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» виконуючий обов'язки голови ОДА Валерій Черкаска закликав столичних високопосадовців докласти зусиль для врегулювання нормативно-законодавчої бази, щоб завод і його 17-ти тисячний колектив відчули реальні переваги від вступу України до СОТ.

Учасники заходу, який пройшов під головуванням заступника міністра промислової політики України Віктора Падалки, заслухали звіт голови правління ЗАТ «ЗАЗ» Миколи Євдокименка «Про головні підсумки 10-річчя розвитку автомобілебудівництва в Україні», оглянули виробничі цехи та з'ясували результати виконання «ЗАЗом» інвестиційної програми станом на 1 січня 2008 року. До складу експертної групи, що прибула на виїзне засідання колегії, увійшли представники провідних міністерств та відомств. У заході також взяв участь Запорізький міський голова Євген Карташов.

Йшлося про стан справ на підприємстві та імовірний подальший розвиток подій за умови, що ставка ввізного мита на нові автомобілі внаслідок вступу до СОТ понизиться до 10%. До 16 травня вона становила 25%.

Фахівці відзначали, що зміна ставки, викликана необхідністю врівноважити підприємства галузі в Україні та за кордоном, насправді, в реальних умовах вітчизняної економіки та недосконалої нормативно-законодавчої бази виявиться згубною для наших автомобілебудівників. Українські підприємства галузі на даному етапі працюють без економічних пільг, однак потребують держаних преференцій, зокрема, у вирішенні питань переоснащення ряду технологічних майданчиків виробництва тощо.

Валерій Черкаска, оглянувши виробничі потужності «ЗАЗу», відмітив їх високий технологічний рівень. Він також відзначив суттєвий внесок підприємства у справу соціально-економічного розвитку території. У 2007 році завод спрямував у бюджети всіх рівнів та позабюджетні фонди понад 1,8 млрд. грн.

- Ми вже бачимо, які зміни потрібні у вітчизняному законодавчому полі , щоб створити рівні умови виробничої діяльності у єдиному бізнесовому просторі СОТ, - сказав очільник регіону. – Тож докладемо всіх зусиль, щоб флагман галузі - «ЗАЗ» вже найближчим часом відчув всі переваги членства України в СОТ і не поніс жодних втрат.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ