Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Народні танці – у пошані

19 травня 2008 - 17:40

Минулих вихідних у Палаці культури «Титан» відбувся ІІІ обласний конкурс народної хореографії ім. Ю. Большакова, який започатковано у 2004 році управлінням культури і туризму обласної державної адміністрації спільно з обласним методичним центром культури і мистецтва, обласним осередком Національної хореографічної спілки України, обласним відділенням Українського фонду культури.

Конкурс проводиться з метою відродження, збереження та популяризації народної хореографії, пропаганди традицій Запорізького краю в хореографічному мистецтві та вшанування пам'яті видатного майстра хореографічного мистецтва України та Запоріжжя Юрія Большакова.

Цього року у конкурсі взяли участь 40 кращих колективів, більше 1000 учасників різних вікових категорій з районів та міст області. Таке широке представництво свідчить про любов і шану до народного танцю.

Фахове журі очолила завідувачка кафедри хореографії Луганського державного інституту культури і мистецтв, професор Ольга Потьомкіна.

Виступи учасників підтвердили високий виконавський, творчий рівень танцюристів, а глядачі отримали насолоду від зустрічі з мистецтвом і красою. Нелегко журі було серед кращих вибирати найкращих. В результаті понад десять хореографічних колективів визнано п ереможцями конкурсу, яких нагороджено дипломами та цінними подарунками. Ряд колективів нагороджено спеціальними призами.

Також премії за розвиток та пропаганду хореографічного мистецтва ім. Ю. Большакова отримали Ірина Рибас – керівник народного ансамблю танцю «Вітерець» Бердянського міського Палацу культури та Наталія Букацелі – керівник зразкового ансамблю танцю «Сюрприз» Горьківського сільського будинку культури Якимівського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями