Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Валерій Черкаска: « Вітчизняні машинобудування та металургія вже найближчим часом відчують позитивні наслідки вступу України до СОТ»

20 травня 2008 - 16:59

Відвідавши XVI міжнародну спеціалізовану виставку «Машинобудування. Металургія 2008», організовану Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки Міністерства промислової політики України у ПС «Юність», Валерій Черкаска відзначив, що захід з року в рік набирає обертів та вкотре засвідчує високий рівень розвитку вітчизняної галузі.

На виставці представлено 260 експонентів з понад 15 країн світу – підприємства металургії, машинобудування або суміжних галузей промисловості.

На церемонії відкриття виставки, в якій також взяли участь заступник голови обласної ради Леонід Анісімов, президент ЗТПП Володимир Шамілов, представники Мінпромполітики та НДІ технологій машинобудування, ряд інших почесних гостей відзначалася її широка популярність на теренах не лише України, але й країн СНД, Східної та Центральної Європи.

- Мені особисто приємно вітати учасників такого авторитетного міжнародного промислового форуму і, зокрема, наших зарубіжних партнерів, оскільки днями Україна вступила до СОТ. Тепер ми ефективно працюватимемо у спільному бізнесовому полі за єдиними правилами, – сказав Валерій Черкаска. – Переконаний, вітчизняні підприємства машинобудування і металургії вже найближчим часом відчують позитивні наслідки цього важливого для країни економічного рішення.

Очільник регіону також зазначив, що за підрахунками фахівців на поточний момент внесок галузі до ВВП складає 12%.Уряд ставить завдання підняти його до рівня 30%. Широкий доступ на світовий ринок вітчизняних підприємств машинобудування та металургії, на думку виконуючого обов'язки глави області, значною мірою сприятиме успішній реалізації цього завдання.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни