Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Запоріжжяобленерго» почало проводити реєстрацію податкових накладних по споживачах електричної енергії

6 серпня 2018 - 09:51

Як повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, на цей час Державною фіскальною службою України завершено технічні налаштування, згідно з якими забезпечується можливість практичного застосування норми Податкового кодексу України, прописаної у п. 200.1.9, за  якою реєстрація податкових накладних здійснюється при недостатній, у тому числі від’ємній сумі на рахунку. Наразі система електронного адміністрування ПДВ працює, хоча деякі технічні питання все ж виникають (СЕА дозволяє реєструвати податкові накладні лише за минулі періоди).

- Нарешті зрушило з місця проблемне питання, на яке вже рік звертають увагу запорізькі підприємці. Нині вже майже завершено реєстрацію податкових накладних по юридичних споживачах за травень поточного року на суму 50 млн. грн. Це тривалий та непростий процес. Проте ми розпочали його першими і нині на нас дивиться вся Україна, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Загальна кількість не зареєстрованих податкових накладних складає 1,4 млрд. Адже, починаючи з листопада 2017 року, ПАТ «Запоріжжяобленерго» не здійснювало реєстрацію податкових накладних по всіх споживачах електричної енергії Запорізької області у зв’язку з наявністю від’ємної суми на рахунку товариства в Єдиному реєстрі податкових накладних - 704 млн. грн. Також до цієї суми були  нараховані штрафні санкції в сумі 138 млн. грн.

Костянтин Бриль нагадав, що майже рік ПАТ «Запоріжжяобленерго» знаходилася на грані економічної, технічної та кадрової катастрофи. Причиною такого стану  було встановлення Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, нульового алгоритму відрахування коштів на поточні рахунки товариства або застосування надмірних щодобових додаткових відрахувань.

- На початку липня, після того, як почав роботу оновлений склад НКРЕ КП, я поспілкувався з головою комісії Оксаною Кривенко. В рамках перемовин було досягнуто згоди щодо необхідності встановлення для «Запоріжжяобленерго» алгоритму відрахування коштів на поточні рахунки товариства у розмірі 13,58%, а також зменшення щодобових відрахувань, що дозволить здійснювати виплату поточних нарахувань із заробітної плати працівникам. Наразі підприємство вже виплатило своїм працівникам перший транш заборгованості із зарплатні. За липень вони отримали 85 мільйонів гривень. Це сума заборгованості, а також поточні нарахування, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни