Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На птицю незаконно завищують ціни

20 червня 2008 - 15:04

Фахівцями Держцінінспекції в Запорізькій області проведено перевірки додержання чинного законодавства при формуванні оптово-відпускних та роздрібних цін на птицю ТМ «Наша Ряба» на шляху просування від виробника до кінцевого споживача.

Забезпечення області продукцією ТМ «Наша Ряба», яка закуповується у Дніпропетровській та Кримській філіях, здійснюється Запорізькою філією ВАТ «Миронівський хлібопродукт».

Всього перевірками з питань формування роздрібних цін на птицю було охоплено 10 суб'єктів господарювання. Порушення встановлено в 4-х (в 4-х перевірки продовжуються), до яких застосовано економічні санкції у сумі 1,5 тис. грн. Попереджено обрахування споживачів на 5,8 тис. грн. (з розрахунку на рік).

Так, ПП Шемет С.М. роздрібна ціна сформована без урахування знижки в розмірі 5%, яку надано Запорізькою філією, що призвело до завищення роздрібної ціни на 2,10 грн. або 12,7%.

ПП Гольдман Г.Ю., яка є великим оптовим посередником, в товарно-транспортних накладних не вказується фактична ціна придбання продукції в Запорізькій філії. Так, при наданні філією знижки в розмірі 12% до задекларованої ціни ПП Гольдман реалізація суб'єктам господарювання роздрібної торговельної мережі здійснювалась за цінами, сформованими з торговельними надбавками 8,0% (ПП Гроніна Т.М.), 12,5% (ТОВ «Економ Плюс»), що призвело до завищення рівня роздрібних цін на 6,5% - 14,7% або 1,10 грн. - 2,50 грн. Тобто, замість правильно сформованої ціни - 17 грн./кг (з торговою надбавкою 15% до оптово-відпускної ціни) застосовувались ціни на рівні 18,10 грн./кг (ТОВ «Економ Плюс»), 18,80 грн./кг (ПП Гроніна Т.М.) та 19,50 грн./кг (ПП Клехо Т.А.).

За результатами перевірок Держцінінспекцією надано Кабінету Міністрів України кілька пропозицій щодо удосконалення порядку ціноутворення на м'ясо птиці з метою упередження необґрунтованого зростання цін.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України