Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Ми працюємо для людей, тому мусимо забезпечити належні умови для їх життя»

20 червня 2008 - 15:18

В ході обласної селекторної наради, яку провів з главами райдержадміністрацій виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух, розглянуті питання щодо цінової ситуації на споживчому ринку, впровадження антиінфляційних заходів та ліквідації боргів із заробітної плати, а також стан підготовки регіону до збиральної кампанії та відродження м'ясо-молочної галузі АПК.

Разом з очільником виконавчої влади області у нараді взяли участь перший заступник голови ОДА Олександр Бережний, заступник голови ОДА Микола Фролов, керівники управлінь та структурних підрозділів ОДА, відомчих управлінь, інспекцій та комісій.

Аналізуючи ситуацію на споживчому ринку, Олександр Старух звернув увагу на такий факт: на одну і ту ж саму групу продовольчих товарів, зокрема, хліб з борошна вищого ґатунку, у різних районах області різні ціни – коливаються аж до 50%. Керівникам територій, де ціни перевищують середньообласні показники, Олександр Старух доручив посилити роботу щодо боротьби з інфляцією, використовуючи позитивний досвід колег-керівників сусідніх територій.

Заслухавши інформацію заступника голови ОДА Миколи Фролова про стан справ із погашення заборгованості із заробітної плати, глава області зосередив увагу на тому, що згідно завдання Президента України усі економічно-активні підприємства мусять погасити свої борги перед працівниками до 1 липня. Керівникам територій, де цю роботу ще не завершено, Олександр Старух порадив спільно з власниками підприємств-боржників відвідати родини людей, яким заборговано, та подивитись в очі їх дітям.

- Вже 1 липня ми спитаємо у керівників територій про результати їх роботи. Від якості виконання завдання Глави держави залежать відповідні кадрові рішення, - наголосив посадовець.

Обговорюючи питання підготовки до збирання врожаю, Олександр Старух відзначив недоцільність зростання посівних площ, відведених під соняшник.

- 37% пахоти ми віддали під таку виснажливу для землі культуру, - поділився турботою посадовець. – Чому ніхто не проаналізував, навіщо висаджувати соняшник, якщо олія коштує на копійку дорожче. Чи не розумніше було б займатися вирощуванням, наприклад, картоплі, один кіло якої в області сьогодні на цілу гривню дорожчий, ніж у сусідів?

Керівник ОДА наголосив і на необхідності відроджувати м'ясо-молочне скотарство в області.

Також Олександр Старух нагадав про низку завдань, поставлених Президентом, виконання яких сприятиме реальному покращенню життя людей. Зокрема, йшлося про забезпечення доступу до інфраструктури населених пунктів людям з обмеженими можливостями, оздоровлення дітей у літній період, організацію усиновлення чи опіки над дітьми, що залишилися без батьківського піклування, безпеку дорожнього руху, відновлення мережі дошкільних закладів, вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років на Україні.

- Ми працюємо для людей, - підбиваючи риску нараді, підкреслив Олександр Старух. – Мусимо забезпечити гідні умови життя всім громадянам і, в першу чергу, тим, хто потребує нашої особливої уваги – людям з обмеженими можливостями, людям похилого віку та дітям. Вони дадуть справжню оцінку нашій роботі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України