Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стан наших цвинтарів є індикатором духовного життя

2 липня 2008 - 16:33

Цього разу мова йшла про відзначення 1020 – річчя хрещення Київської Русі та 900-річчя Михайлівського Золотоверхого монастиря, про історичне значення цих подій в духовному відродженні українського народу, про роль християнських святинь у нашому державотворенні.

- Влада не втручається і не буде втручатись у діяльність будь-якої з конфесій, але робота щодо відзначення цих двох дат повинна бути спільною, бо духовна складова заходів важлива для всіх нас, - наголосив Олександр Старух. - Духовне життя не можна міряти лише кількістю церков. Воно вимірюється і рівнем культури. Цвинтарі є у кожному місті чи селі, але в якому вони стані, залежить від кожного з нас. І це реалії життя.

Члени координаційної ради висловили переконання, що спільні благодійні, духовні акції повинні зайняти гідне місце у нашому житті. Навчальний курс духовно-морального спрямування вже з'явився у навчально-виховному процесі шкільних закладів регіону. Це - «Основи християнської культури», експериментальне викладання якого успішно проведено у минулому учбовому році. Курс впроваджується поступово, викладається тільки вчителями, які пройшли відповідну підготовку і лише для учнів, батьки яких виявили бажання, щоб їхні діти були краще обізнані з історією християнства.

Запорізькі викладачі цього предмету брали участь у Всеукраїнській виставці – презентації освіти України «Інноваційні методи навчання», на якій досвід Запоріжжя визнано позитивним.

Фестиваль духовного співу, виставки релігійних реліквій у запорізьких музеях - далеко не повний перелік духовно-мистецьких заходів, які вже проводить управління культури і туризму облдержадміністрації і пропонує розвивати їх у тісній співпраці.

Представники релігійних конфесій – учасники засідання поділилися своїм баченням як щодо відзначення 1020 – річчя хрещення Київської Русі, так і щодо спільної роботи з відродження духовності суспільства загалом.

Глава обласної виконавчої влади висловив переконання, що подібні зустрічі повинні стати регулярними, а не час від часу. - Маємо разом відбудувати храми душі людської, - зазначив Олександр Старух.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області