Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рада оборони області обговорила план реагування на надзвичайні ситуації

11 жовтня 2018 - 14:25

Під керівництвом голови облдержадміністрації, голови ради Костянтина Бриля відбулося засідання Ради оборони Запорізької області. У заході взяли участь військовослужбовці, правоохоронці, представники силових структур та очільники низки райдержадміністрацій Запорізької області.

Одне з головних питань, яке було розглянуто на порядку денному, - готовність військових частин, які розташовані на території Запорізької області та мають склади озброєння, до реагування на надзвичайні ситуації та локалізації наслідків у разі їх виникнення.

Представники визначених військових частин  доповіли про наявну ситуацію та приділили увагу питанням евакуації не тільки військових частин, а й мирного населення.

За словами Костянтина Бриля, в усіх цих питаннях потрібне миттєве реагування та завчасно прорахований план дій, забезпечити який мають представники місцевої влади спільно з військовими.

-  Хочу нагадати, що ми з вами зібралися після тієї ситуації, яка сталася на складах боєприпасів у Чернігівській області. Тож нині маємо докласти зусиль, аби в нашому регіоні подібна надзвичайна подія не повторилась. На території Запорізької області розташовані частини, де є склади боєприпасів. Вважаю, що на кожному з цих об’єктів варто провести тактичні навчання. Тож найближчим часом нами буде підготовано лист від Ради оборони області на ім’я Командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва з проханням надати дозвіл на проведення цих навчань, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров