Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародна конференція у Запоріжжі виробляє рекомендації для сучасної вищої та середньої освіти

12 жовтня 2018 - 13:41

На базі Хортицької навчально-реабілітаційної академії розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Досвід і проблеми організації соціальної та життєвої практики учнів і студентів на засадах компетентнісного підходу до освіти», присвячена 25-річчю наукової школи педагогіки та психології життєтворчості.

У роботі конференції беруть участь майже 300 фахівців, зокрема науковці і педагоги з різних регіонів України та зарубіжних країн: Польщі, Болгарії, Молдови, Латвії, Румунії, Казахстану, Грузії, Сполучених Штатів Америки та Бразилії.

Упродовж двох днів освітяни будуть обговорювати актуальні проблеми модернізації системи освіти в ХХІ столітті на засадах компетентнісного підходу, інноваційного розвитку навчальних закладів як відкритих соціально-освітніх інституцій, узагальнювати досвід розвитку життєвої компетентності учнівської та студентської молоді в процесі соціальної і життєвої практики, визначати методичні засади і технологічне забезпечення соціально-педагогічного і психологічного супроводу становлення особистості як суб’єкта життєтворчості в умовах динамічного соціокультурного простору.

Привітали гостей з усього світу під час урочистого відкриття міжнародної науково-практичної конференції заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Марченко, директор Департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування Міністерства освіти і науки України Андрій Шевцов, директор Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Озерова, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області Володимир Степаненко.

- Міжнародна науково-практична конференція відбувається в рамках реалізації освітніх реформ «Нова українська школа». Обговоривши теоретичні та прикладні проблеми організації соціальної та життєвої практики учнів і студентів на засадах компетентнісного підходу до освіти на пленарних засіданнях, учасниками конференції буде прийнято резолюцію, питання якої охоплюватимуть усіх учасників освітнього процесу, що в свою чергу буде якісним кроком у реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти НУШ на період до 2029 року, - зазначив Едуард Гугнін.

Варто зазначити, що у прийнятій резолюції будуть сформовані рекомендації Міністерству освіти і науки України, Національній академії педагогічних наук України, Інституту модернізації змісту освіти, органам управління освітою, закладам вищої освіти та загальноосвітнім навчальним закладам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя