Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада на місцях має поспішати з будівництвом амбулаторій у сільській місцевості

26 листопада 2018 - 15:51

Під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка відбулася селекторна нарада щодо виконання завдань, передбачених заходами з розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості. У Запоріжжі на прямому зв’язку з урядовцями перебували заступники голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та Віктор Скобліков. До селекторної наради долучилися представники фахових департаментів облдержадміністрації.

- До кінця року потрібно виконати всі завдання, що були поставлені перед вами. Зокрема, це стосується розбудови мережі сільської медицини. Хочу підкреслити, що в усіх областях були однакові умови, рівний старт, строки та кошти. Не розумію, чому на стадії виконання області показують геть різний результат. Загалом по Україні із затвердженого Мінрегіоном переліку із 513 об’єктів монопрактики та групової практики, які будуть збудовані, на 165 об’єктах уже розпочалося будівництво. Це, звісно, позитивна динаміка, у той же час непокоїть інша кількість об’єктів, яка складає більшість, - наголосив Геннадій Зубко.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації сформовано та затверджено перелік об’єктів, які планується збудувати в цьому році в області за рахунок субвенції з державного бюджету. Це 17 закладів охорони здоров’я: амбулаторії монопрактики у с. Кам’янське Василівського району, с. Інзівка Приморського району, с. Широке Василівського району, с. Велика Знам’янка Кам’янсько-Дніпровського району, смт. Тернувате Новомиколаївського району, с. Бурчак Михайлівського району, с. Новомиколаївка Мелітопольського району, с. Роздол Михайлівського району, с. Інженерне Пологівського району, с. Олександрівка та с. Гірсівка Приазовського району; амбулаторії групової практики у с. Приморське Василівського району, с. Пологи Пологівського району, с. Коларівка (Болгарка) Приморського району, с. Семенівка Мелітопольського району, с. Чкалове Веселівського району;  будівництво Центру первинної медичної допомоги   - у селищі Сонячне Запорізького району.

Фахівцями Департаменту також уже опрацьовано питання щодо переліку службового автотранспорту, який необхідно придбати за рахунок субвенції з державного бюджету. Загалом планується придбання 16 одиниць транспорту для медичних працівників, п’ять - уже цього року,  а саме: для амбулаторій у с. Широке Василівського району; с. Приморське Василівського району; с. Олександрівка Приазовського району; с. Велика Знам'янка Кам'янсько-Дніпровського району;  с. Гірсівка Приазовського району).

Важливим залишається питання щодо дооснащення сучасним обладнанням закладів охорони здоров’я області за рахунок субвенції з державного бюджету.

Підсумовуючи селекторну нараду, урядовець наголосив, що держава розпочала реформування галузі охорони здоров’я, починаючи з первинної ланки. Поступово для фахівців, що будуть працювати на територіях, створюються гідні умови праці, надається службовий автотранспорт та сучасне обладнання. Неспроможність деяких областей чи навіть окремих районів налагодити мережу закладів первинної допомоги – це перш за все питання некомпетентності керівництва цих територій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств