Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітополі відкрито теруправління Державного бюро розслідувань

5 грудня 2018 - 14:32

В урочистому відкритті територіального управління ДБР взяли участь голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль, перший заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко, Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, очільник ГУ Нацполіції у Запорізькій області Сергій Комісаров та прокурор Запорізької області Валерій Романов.

Під час урочистостей відбулося представлення директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Мелітополі, Дениса Кермана.

Вітаючи новопризначеного очільника Мелітопольського ДБР, Костянтин Бриль підкреслив важливість активної роботи  високопрофесійної команди задля впровадження в життя реформ.

- Хочу подякувати всім, хто брав участь у створенні цього територіального управління. Зокрема Мелітопольська міська влада подбала про забезпечення приміщенням для роботи ДБР. Ви маєте свої особливості в роботі. Розумію, наскільки важко розпочинати нову справу, особливо у державі, яка одночасно впроваджує  важливі реформи та відстоює свою незалежність від агресії з боку Росії. Так само кілька років тому було із запровадженням децентралізації, яка нині є однією з кращих реформ у державі.  Впевнений, Державне бюро розслідувань покаже свою необхідність ефективною роботою на благо українців, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив Денису Керману грамоту облдержадміністрації за сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розбудову держави, проявлені ще в якості працівника обласної прокуратури.

У свою чергу, перший заступник директора Ольга Варченко підкреслила, що Денис Керман знайомий з особливостями та проблематикою території, де працюватиме, він є висококваліфікованим та досвідченим працівником.

 

ДОВІДКОВО:

 

Державне бюро розслідувань — новий правоохоронний орган, створений для боротьби зі злочинами високопосадовців. ДБР було утворено Постановою Кабінету Міністрів України від 29 лютого 2016 року.

Територіальне управління ДБР у м. Мелітополі офіційно розпочало свою роботу з 27 листопада, коли 25 слідчих територіального управління склали присягу на вірність народу України та розпочали роботу. Нині у складі територіального управління ДБР сформовано слідчі підрозділи за трьома напрямками:

− розслідування злочинів у сфері службової діяльності та корупції;

− розслідування злочинів, учинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя;

− розслідування військових злочинів.

Загалом штат мелітопольського управління повинен налічувати 114 осіб. Адже територіальне управління ДБР у м. Мелітополі поширює свою діяльність на Автономну Республіку Крим, місто Севастополь, Запорізьку та Херсонську області.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?