Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Людям з інвалідністю пропонують роботу з гідною зарплатою

6 грудня 2018 - 10:46

foto

Існує стереотип, що для осіб з інвалідністю найчастіше пропонується робота з низькою заробітною платою (не більше рівня мінімальної заробітної плати або на неповну ставку). В обласному центрі зайнятості зазначають, що це стосується тих  вакансій, що не потребують спеціальної підготовки та кваліфікації. Натомість люди, які мають вищу освіту, тривалий досвід роботи за професією або спеціальністю, можуть знайти перспективну та високооплачувану роботу. Так, у базі Запорізької обласної служби зайнятості за станом на 04 грудня 2018 року налічується 92 вакансії для осіб з інвалідністю. Із них лише 10 вакансій – це пропозиція роботи без спеціальної підготовки, тобто некваліфікованої праці.

У той же час роботодавці пропонують вакансії для людей з обмеженими можливостями з конкурентною заробітною платою. Ось перелік деяких з них.

ТОВ "Металкон Плюс" потрібен маляр, заробітна плата 13000 грн.

ПАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" запрошує на роботу слюсаря з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка) та пропонує 10867 грн., слюсаря-ремонтника  (9220 грн.),  складальника виробів з деревини (8126 грн.)

Відокремленому підрозділу "Атоменергомаш" ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" потрібен інженер-конструктор,  заробітна плата 9744 грн.

Філія ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України "Запорізька регіональна дирекція" запрошує на роботу керівника групи  із зарплатою 9500 грн.  та редактора (8300 грн.).

ЕФ ТОВ "Єврокомунсервіс" потрібен електрогазозварник, заробітна плата 9000,6 грн.

ПрАТ "Запоріжабразив" запрошує на роботу інженера-конструктора та пропонує 8100 грн.

 - За оперативними даними протягом січня-листопада 2018 року в базі даних по Запорізькій області налічувалось 904 вакансії для осіб з обмеженими можливостями. Вакансії досить різноманітні, тож знайти роботу можуть  як фахівці, так і кваліфіковані робітники та ті, хто  не має спеціальності. За сприяння служби зайнятості за 11 місяців 2018 року 568 безробітних осіб, які мають інвалідність, знайшли роботу. Фахівці служби зайнятості завжди готові надати всебічну допомогу у вирішенні питання зайнятості, - повідомила  директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни