Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі власники молодняка великої рогатої худоби отримають понад 10 млн. грн. державної допомоги

6 грудня 2018 - 11:42

foto

У рамках виконання Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та районних лікарень ветеринарної медицини здійснили робочі поїздки до  Василівського та Токмацького районів.

Під час поїздок фахівці відвідали Підгірненську сільську територіальну громаду та Жовтневу сільську раду.

У ході робочих зустрічей здійснено моніторинг та надано інформаційно-консультативну допомогу при оформленні бюджетної дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби.

Крім цього, здійснено виїзди у домогосподарства фізичних осіб та проведено зустрічі з селянами, які мають корів та утримують у власному господарстві молодняк великої рогатої худоби. Власники худоби особливо відзначили важливість наданої державної підтримки, що стимулює вирощування та утримання телят.

Принагідно працівникам органів місцевого самоврядування надано консультативну допомогу у питанні створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на території громади та роз’яснення щодо їх фінансової підтримки. Зокрема, стосовно часткової компенсації витрат, пов’язаних з наданими сільськогосподарськими дорадчими послугами, а також для придбання обладнання із зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков, наразі здійснюється нарахування спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та вирощування молодняка великої рогатої худоби за станом на 01 грудня 2018 року.

- За попередніми підрахунками у поточному році фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби очікується нарахування бюджетної дотації на суму понад 10 млн. гривень. Співробітники Департаменту і надалі будуть здійснювати такі виїзні робочі зустрічі з метою надання інформаційно-консультативної допомоги для залучення більшої кількості власників худоби до участі у програмі з надання державної підтримки, - підсумував Андрій Поляков.

Наразі в органах місцевого самоврядування продовжується робота з прийому документів від фізичних осіб на отримання дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби. Загальний обсяг дотації складає 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.

Довідково: дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у таких розмірах: у період утримання молодняка віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову; віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову; віком від 9 до 13 місяців —  1 500 гривень за голову.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби