Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Кошти на розвиток виділятимуться насамперед тим територіям, які показали своє прагнення та вміння працювати»

13 грудня 2018 - 13:45

На цьому голова облдержадміністрації Костянтин Бриль наголосив під час робочої поїздки до Мелітополя. Тут він перевірив хід виконання робіт з реконструкції 2-ї міської лікарні в лікарню інтенсивних методів лікування.

Як повідомив Мелітопольський міський голова Сергій Мінько, запуск єдиної лікарні дозволить поліпшити надання медичної допомоги, зробити медичні послуги доступнішими для жителів міста і прилеглих районів та вдосконалити маршрути пацієнтів. Вартість реконструкції складає близько 27 мільйонів гривень, виділених з державного та місцевого бюджетів. Після оновлення допомогу у лікарні інтенсивних методів лікування отримуватимуть хірургічні, кардіологічні, неврологічні та травматологічні хворі, причому не лише мелітопольці, а й жителі довколишніх районів.

Реконструкція терапевтичного корпусу 2-ї міськлікарні почалася 16 липня 2018 року. Тут уже проведено заміну всіх комунікацій,  ремонт і закупівлю нового обладнання та меблів. На сьогодні роботи тривають у лівому крилі медустанови. Завершено залиття стяжки, штукатурку стін, облицювання підлоги, заміну вікон,  каналізаційних, електричних і теплових мереж. Роботи виконано на 50%.

Крім цього, до вересня 2019 року планується облаштувати вентиляцію, встановити пожежну сигналізацію, замінити двері, пофарбувати стіни і стелі.

У ході робочої поїздки Костянтин Бриль також ознайомився з реконструкцією каналізаційного колектора по вул. Героїв України. Нині на перехресті вул. Гетьманської і вул.Александра Невського виконуються роботи з укладання асфальтного покриття. За словами Сергія Мінька, оновлення 200 м колектора та 5 тис. м² дороги коштують 7 млн.грн. При сприятливих погодних умовах роботи будуть закінчені до 15 грудня 2018 року.

На завершення Костянтин Бриль вручив мелітопольцям колісний багатофункціональний екскаватор-навантажувач JCB SITEMASTER. Його придбано за 2,9 млн. грн., виділених із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Ця техніка призначена для прибирання стихійних звалищ і навантаження піщано-сольової суміші. Екскаватор необхідний також для подальшого забезпечення дотримання технології захоронення побутових відходів, що запобігатиме погіршенню впливу на навколишнє середовище в Мелітополі та Мелітопольському районі.

Екскаватор-навантажувач JCB 3CХ оснащений потужним двигуном Dieselmax, має повний привід на всі колеса. Кут обертання  201° сприяє надійному утриманню матеріалу в ковші, а завдяки потужному механізму повороту екскаваторної частини засипка здійснюється легко і просто. Нова модель екскаватора-навантажувача має найкращу продуктивність у класі, а також найбагатшу стандартну комплектацію.

За словами Костянтина Бриля, нині Мелітополь вчасно, дуже ефективно та навіть з економією освоює кошти, виділені з державного та обласного бюджетів.

- Під час Ради регіонального розвитку Президент України Петро Порошенко поставив перед нами ряд важливих завдань. Зокрема щодо розробки плану перспективного розвитку регіону загалом та кожної території окремо. Проте перед цим необхідно підсумувати:  що було зроблено на місцях і наскільки ефективною була робота. В цьому ракурсі  можу назвати команду Мелітополя однією з найактивніших у Запорізькій області. Так, нині я перевірив, як виконується реконструкція та освоєння коштів на важливих об’єктах міста. І можу сказати, що задоволений темпами виконання цих робіт. Тож на наступному засіданні сесії обласної ради буде розглянуто питання щодо виділення ще одного траншу коштів екофонду, аби команда Сергія Мінька могла продовжувати втілювати в життя завдання, поставлені в рамках Ради регіонального розвитку щодо розвитку територій. Кошти на розвиток виділятимуться насамперед тим територіям, які показали своє прагнення та вміння працювати, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я