Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Марафон до Дня Збройних Сил України зібрав близько мільйона гривень благодійних внесків

26 грудня 2018 - 16:34

Про підсумки благодійного марафону, проведеного до Дня Збройних Сил України, та розподіл коштів йшла мова на брифінгу, який відбувся в обласному центрі молоді. У заході взяли участь керівник обласного центру допомоги учасникам АТО Андрій Несмачний, координатор громадської організації «Побратим» Світлана Алексєєва, голова правління Запорізької міської організації ветеранів АТО Михайло Пирог.

Цей унікальний для України марафон, який проводиться за підтримки облдержадміністрації у Запорізькій області вже  четвертий раз поспіль. До участі у благочинній акції долучаються як великі підприємства та організації, так і фізичні особи, фермери та аграрії, студенти та учні.

Минулого року було зібрано 960 тис. грн. Наразі всі вони розподілені. Як повідомила Світлана Алексєєва, адресну матеріальну допомогу отримали 380 осіб – родини загиблих бійців та захисники, що потребують тривалого лікування. Найбільші суми коштів надійшли  з м. Бердянськ, Мелітополь, Запоріжжя та Василівки.

Наразі добігає кінця цьогорічний благодійний марафон. За попередніми даними, зібрано близько мільйона гривень. Кошти розподілятимуть протягом року.

Проте долучитися до благодійної акції  кожен охочий може й надалі, адже рахунки марафону залишаються відкритими.

За словами організаторів акції, у першу чергу допомогу отримають родини загиблих захисників, бо їх втрату неможливо заповнити, саме тому вони мають отримати увагу,  підтримку та розуміння того, що недарма віддано життя за мир та перемогу. Волонтери впевнені, що до цієї акції мають долучитися якомога більше учасників. Адже війна триває, проте багато хто на це закриває очі та не розуміє цього. Тим українцям, які захищають власну державу, завжди необхідна підтримка, турбота  та частина люблячого серця.

Довідково. Реквізити для участі в благодійному марафоні: одержувач коштів – громадська організація «Запорізька міська організація ветеранів АТО»; розрахунковий рахунок – 26003055740780 в АТ «Приватбанк»; код ЄДРПОУ банку – 14360570; код ЄДРПОУ організації – 41730055; МФО – 313399; призначення платежу – участь у обласному благодійному марафоні до Дня Збройних Сил України від (назва підприємства, установи, організації, дані фізичної особи) для (назва району, міста обласного значення, громади).

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей