Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бердянцям представлено Перспективний план розвитку району до 2021 року

27 грудня 2018 - 11:36

На територіях області триває презентація та обговорення перспективних планів розвитку. У Бердянській райдержадміністрації представлено Перспективний план розвитку території на 2019-2021 роки, на обговорення якого зібралися члени Ради регіонального розвитку, депутати обласної та районної рад, керівництво місцевої влади, сільські, селищні голови та представники об’єднаних територіальних громад, керівники та працівники підприємств, установ, організацій району. До участі у роботі долучився заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін.

Голова Бердянської райдержадміністрації Роман Молодецький нагадав, що до початку реформи децентралізації на території району функціонували 11 сільських рад та одна селищна рада. Більшість з них були дотаційні, не спроможні забезпечити належний рівень життя в громадах. Процес децентралізації дав поштовх та можливості для успішного розвитку територій. За результатами трьох років реформування Бердянський район покрито громадами на 75%. За цей час проведено роботи з капітальних ремонтів об’єктів соціально-культурної сфери, ремонту водогонів, вуличного освітлення, благоустрою, впровадження енергоефективних заходів у закладах освіти та охорони здоров’я, придбано комунальну техніку та шкільні автобуси.

- На найближчі три роки для району визначено такі основні пріоритетні напрямки: водозабезпечення, термомодернізація будівель, модернізація об'єктів соціальної сфери, реконструкція та будівництво вуличного освітлення, ремонт дорожнього покриття, природоохоронні заходи, поводження з ТПВ та благоустрій територій, розвиток бізнесу, створення робочих місць. Найважливіше, що ми з вами сьогодні можемо зробити, - об’єднати наші зусилля та разом взятися за розв’язання проблем. Саме консолідація всіх учасників процесу є нашим шансом на подальший розвиток, - наголосив Роман Молодецький.

Протягом 2019-2021 років планується: будівництво водонапірних башт у смт. Андріївка, с. Новотроїцьке; проведення капітального ремонту водопроводу в с. Троїцьке; будівництво мереж водопостачання в с. Успенівка;  утеплення стін, заміна покрівель, заміна віконних блоків у Андріївській ЦРЛ, Новопетрівській, Осипенківській, Андрівській амбулаторіях, Миколаївській та Андріївській ЗОШ.

Місцевими громадами заплановано реконструкцію та відновлення вуличного освітлення в населених пунктах: с. Софіїївка, смт. Андріївка, с. Дмитрівка, с. Шевченка, с. Трояни, с. Андрівка, с. Полоузівка, с. Осипенко, с. Берестове, с. Троїцьке. Уже є досвід установлення вуличного освітлення на альтернативних видах енергетики (фотогальваніка) – енергії сонця на території смт. Андріївка.

Гостро стоїть питання фінансування ремонту доріг загального користування та особливо доріг державного значення. За підтримки державного та обласного бюджетів доцільно провести роботи з поточного середнього ремонту та експлуатаційного утримання. У свою чергу, за рахунок місцевих бюджетів Бердянського району заплановано капітальний та поточний середній ремонт доріг комунальної власності  протяжністю  6645 м.

- Розвиток сільських територій - це не лише постійне «латання» об’єктів соціальної сфери, а й створення нових робочих місць, сприятливого інвестиційного та підприємницького клімату, що дозволить розвиватися району  повною мірою. Вже розроблено конкретні заходи з реалізації цього пріоритету. У поточному році вже проведено роботи з будівництва сонячної електростанції, на території с. Миколаївка у жовтні – листопаді 2019 року інвестором буде завершено другу чергу будівництва сонячної електростанції потужністю 7,5 мВт., також передбачається створення додаткових робочих місць у кількості 30 одиниць, - повідомив Роман Молодецький.

У наступному році заплановано реалізувати бізнес-проекти в аграрній сфері: розбиття горіхового саду на площі 192 га, закладання садів інноваційним шпалерним методом на 65 га,  реконструкція тваринницької ферми на 500 голів. У сфері торгівлі та підприємництва на 2020 рік Андріївською селищною радою заплановано облаштування спеціальних місць для торгівлі, а в с. Берестове – відкриття  ХАБ-коворкінг центру.

Підбиваючи підсумки, Олександр Бабанін наголосив, що обговорення перспективних планів на територіях є необхідним, адже лише місцеве населення достеменно знає потреби своєї території та може оцінити відповідність планування першочерговим завданням.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області