Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 7 тисяч запорізьких педагогів підвищили кваліфікацію для роботи у Новій українській школі

10 січня 2019 - 15:38

У рамках упровадження Нової української школи регіональними тренерами на базі опорних закладів освіти в кожному районі та місті Запорізької області були проведені тренінги для вчителів фізичної культури і мистецтва, а також підготовлені асистенти вчителів, які працюють у класах з інклюзивною формою навчання.

Таким чином, в області забезпечено підвищення кваліфікації всіх вчителів, які приступили до навчання учнів за новим державним стандартом початкової освіти, і розпочато роботу з учителями, які працюватимуть у перших класах у 2019 році. Всього підготовлено 358 тренерів-педагогів, підвищили кваліфікацію 7538 педагогічних працівників. Про це повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації.

На підготовку тренерів-педагогів та підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2018 році розподілено кошти в обсязі 1 347, 15 тис. грн. За станом на 10.01.2019 освоєно 531, 003 тис. грн.

На придбання дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту Запорізькій області виділено субвенцію в сумі  38 360,9 тис. грн. За станом на 10.01.2019 з них використано: на придбання дидактичних матеріалів  - 15179, 227 тис. грн. (99% від передбаченої суми); на придбання сучасних меблів – 15321, 589 тис. грн. (100% від запланованої суми); на комп'ютерне та мультимедійне обладнання – 7 611, 263 тис. грн. (99% від передбаченої суми). 

Згідно з даними статистичної звітності, у 509 закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності сіли за парти 19,2 тис. першокласників, для яких Департаментом освіти і науки облдержадміністрації забезпечено доставку ігрових наборів LEGO Six Bricks. Разом з цим , в області існує додаткова потреба в цих ігрових наборах у кількості 915 штук.

Також отримано і видано закладам загальної середньої освіти 1364 ігрові набори LEGO Play Box.

У 2018/19 навчальному році в області функціонує 178 закладів загальної середньої освіти з інклюзивною формою навчання, в яких у 454 інклюзивних класах навчається 703 дитини з особливими освітніми потребами, а також 45 закладів дошкільної освіти, де у 58 групах організовано навчання за інклюзивною формою для 138 дітей.

Загальна кількість закладів освіти з інклюзивною формою навчання по області становить 223. Вони забезпечують право на освіту 841 дитини з особливими освітніми потребами.

З метою створення належних умов для навчання дітей з інвалідністю протягом 2016-2018 років здійснювалося матеріально - технічне забезпечення інклюзивної освіти, а саме: оснащено 53 сучасні медіатеки, 17 ресурсних кімнат, навчальні кабінети, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами, обладнано сучасними шкільними меблями (у тому числі ортопедичними), мультимедійною, демонстраційною та комп’ютерною технікою, інформаційними та методичними стендами, дошками. Додатково оснащено кабінети логопедів – дефектологів, психологів, створено кабінети корекції та розвитку, кімнати психологічного розвантаження, облаштовано кабінети лікувальної фізкультури, сенсорні кімнати.

У закладах дошкільної освіти облаштовано сенсорні кімнати, кабінети релаксації, кімнати для індивідуальних занять і відпочинку, для проведення пісочної терапії, ароматерапії, кабінети вчителя-логопеда та вчителя-дефектолога.

За станом на 10.01.2019 із запланованих коштів субвенції на Нову українську школу з державного бюджету місцевим бюджетам профінансовано кошти у повному обсязі, а касові видатки складають 43 900,629 тис. грн., наразі освоєно   99,2% коштів.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників