Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Оголошення

Обласна державна адміністрація розпочинає прийом документів для добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації від наукових установ і громадських об'єднань

22 січня 2019 - 12:19

22 січня 2019 року обласна державна адміністрація розпочинає прийом документів для добору кандидатур членів регіональної комісії з реабілітації від наукових установ і громадських об'єднань.

Порядок прийому документів і проведення жеребкування встановлений Положенням про Національну комісії з реабілітації, що затверджене наказом Міністерства культури України №926 від 25.10.2018.

Для участі в жеребкуванні наукові установи та громадські об’єднання мають протягом двадцяти днів з дня публікації цього оголошення, подати до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації наступні документи:

  •  заява за формою, наведеною у додатку 1.
  • копія статуту (положення) або іншого установчого документа наукової установи, громадського об'єднання;
  • копія рішення, ухваленого у порядку, встановленому статутом (положенням) або іншим установчим документом наукової установи, громадського об'єднання, або інший документ, підписаний уповноваженою особою керівного органу наукової установи, громадського об'єднання, із зазначенням кандидатури до складу регіональної комісії від наукової установи, громадського об'єднання;
  • лист довільної форми, де зазначається інформація про дослідження у сфері історії України XX століття та/або діяльність у сфері надання допомоги громадянам з питань, пов'язаних з реабілітацією жертв репресій тоталітарних режимів, які здійснюються (здійснювалися) науковою установою, громадським об'єднанням;
  • заява довільної форми представника наукової установи, громадського об'єднання про згоду на участь у роботі Національної комісії, у якій в обов'язковому порядку має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові (за наявності), згода на обробку персональних даних.

Прийом документів проводиться з 22 січня 2019 року по 12 лютого 2019 року включно.

Публічне жеребкування відбудеться 25 лютого 2019 року о 12:00 у залі 300 облдержадміністрації (м. Запоріжжя, пр. Соборний, 164).

Обласна державна адміністрація забезпечить онлайн-трансляцію жеребкування на своєму офіційному веб-сайті.

Документи про участь у жеребкуванні подаються за адресою облдержадміністрації (м.Запоріжжя, пр.  Соборний, 164, каб 668).

Особа, відповідальна за прийом документів: Зубченко Олександр Сергійович, тел.(061) 224-62-23, uvp.zoda@gmail.com 

Довідка:

На виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури реабілітації жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» №2325-VIII від 05.05.2018 створюється Запорізька регіональна комісія із реабілітації.

 Комісія працює у складі одинадцяти осіб, які представляють Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Головне управління Національної поліції в Запорізькій області, Прокуратуру Запорізької області, Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, Державний архів Запорізької області та Український інститут національної пам’яті.

Четверо членів регіональної  комісії з реабілітації обираються шляхом жеребкування з кандидатур, делегованих науковими  установами,  що здійснюють дослідження у сфері історії   України   ХХ  століття,  громадськими  об’єднаннями,  що провадять  діяльність  у  сфері  дослідження історії України ХХ століття та/або надання допомоги громадянам з питань, пов’язаних з  реабілітацією   жертв   репресій  тоталітарних  режимів.

Заява(.docx, 14Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області