Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Об’єднавшись, подолаємо лихо»

12 серпня 2008 - 14:04

- Люди потребують нашої якнайшвидшої допомоги – і не лише матеріальної чи фінансової. Для них зараз чи найважливіше – відчути чиюсь підтримку, знати, що вони не залишились на самоті із своїми бідами. Ми маємо об'єднуватись в складних ситуаціях, - такими словами почав розмову із журналістами Олександр Старух.

Щонайменше два уроки може винести наша область із сумних подій в західних регіонах держави, - переконаний глава області. Перше, екологія - це не лише викиди промислових підприємств, а й хижацьке ставлення людини до природи, як, скажімо, безконтрольна вирубка лісів, що врешті-решт призвела до масштабного екологічного лиха. Не меншою проблемою є й неупорядкованість звалищ твердих побутових відходів, внаслідок чого на територіях, постраждалих від стихійного лиха, велика кількість сміття потрапила у воду, створюючи небезпечну санітарно-епідеміологічну ситуацію. За словами Олександра Старуха, така проблема, на жаль, є типовою для всієї країни. В нашому регіоні звалища також обладнані далеко не належному рівні. Гостро стоїть й питання чисельних несанкціонованих смітників.

Глава обласної виконавчої влади пообіцяв, що ця проблема буде розглянута на найближчому засіданні колегії облдержадміністрації.

- В усьому розвинутому світі переробка твердих побутових відходів – це прибутковий бізнес, який не треба фінансувати з державного бюджету. Маємо і в нашій області створити стартові організаційні умови для вирішення питання сміттєзвалищ, - наголосив Олександр Старух.

Друга проблема, яка чекає свого вирішення – це стан технічної документації в бюджетних установах. Надзвичайна ситуація у західних областях показала, що поки грім не грянув, до неї руки не доходили.

- Треба не чекати, поки прийде біда, а готуватись до неї і вживати превентивних заходів, - переконаний керівник області.

Олександр Старух також повідомив, що відпочинок дітей з постраждалих територій проходить організовано. За благодійні кошти закуплено санітарно гігієнічні набори для дітлахів. Цього тижня дитячі табори чекають нового поповнення – приїдуть ще 450 дітей із Сторожинецького та Богородчанського районів.

Обласна робоча група з надання допомоги постраждалим територіям працює постійно. Провідні підприємства Запоріжжя перераховують кошти на благодійні рахунки. Відповідна робота розпочата і на рівні районів нашої області. Злагоджена взаємодія керівництва РДА і місцевих підприємців-аграріїв також дала позитивний результат – зібрано майже 700 тис. грн. благодійних внесків.

Не залишаються осторонь лиха, що сталось у Західній Україні, й жителі області. На рахунку Червоного Хреста вже закумульовано близько 20 тис. грн.

Олександр Старух поінформував журналістів і про заходи з нагоди Дня незалежності та Дня державного прапора. До 23 серпня на території області буде додатково встановлено 50 великих державних прапорів. Наступний етап акції – принести державний прапор в кожну українську родину.

- Українці мають пишатися і своєю державою, ї символами української державності, - переконаний керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович