Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Координувати роботу і діяти за законом

13 серпня 2008 - 15:12

Транспортне сполучення населених пунктів області, посилення дисципліни серед перевізників та забезпечення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями, стихійна торгівля на узбіччі доріг – ці питання розглядалися під час зустрічі.

Керівник регіону зауважив, що у першому півріччі поточного року показник пасажироперевезень зменшився на 9,4%, що свідчить про наявність в галузі певних проблем.

Серед основних причин зниження показників і автоперевізники, і місцеві органи влади називають високий рівень конкуренції з боку “тіньовиків”, неврегульованість питання компенсації збитків за перевезення пільгових категорій громадян, систематичне зростання цін на пальне та, як наслідок, невідповідність витрат автотранспортних підприємств існуючим тарифам.

В той же час, незважаючи на існуючі труднощі, з авдяки проведенню конкурсів та постійній оптимізації мережі автобусних маршрутів, обласній виконавчій владі вдалося забезпечити стовідсоткове охоплення автобусним сполученням сільських населених пунктів.

Відповідно до вимог законодавства регулярні автобусні перевезення на міжміських внутрішньообласних та приміських (до 50 км), у тому числі внутрішньорайонних , маршрутах організовує обласна державна адміністрація.

Одним із пріоритетних напрямків роботи ОДА у транспортній галузі є підвищення рівня безпеки пасажирських перевезень, а також створення належних умов для перевезення людей з фізичними вадами.

Сьогодні Олександр Старух оглянув мікроавтобус виробництва Полтавського підприємства «Шанс», обладнаний спеціально для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями, які користуються інвалідними візками. Голова ОДА дав доручення вивчити потреби в таких авто по територіях нашої області та розробити механізм забезпечення перевезень осіб з обмеженими фізичними можливостями.

- Ми лише на початку шляху до забезпечення всім необхідним людей з фізичними вадами. Робота тут є для всіх – виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бізнесу, - зазначив Олександр Старух.

Жорстку і однозначну позицію має керівник області і щодо стихійної торгівлі узбіччям доріг. Такі місця повинні бути належно обладнаними і не створювати аварійних ситуацій. У вирішенні цієї проблеми органи виконавчої влади, місцевого самоврядування і ДАІ мають діяти разом і злагоджено.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни