Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилюється контроль за діяльністю нелегальних перевізників

24 січня 2019 - 14:21

У Запорізькій області буде проводитись більше перевірок у сфері пасажирських перевезень, а також контроль щодо діяльності нелегальних перевізників. Про це йшла мова під час наради щодо боротьби з нелегальними перевізниками, яку провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Антонов. У нараді також взяли участь представники правоохоронних органів та ГТУ юстиції у Запорізькій області.

Як наголосив Андрій Антонов, безпечність пасажирських перевезень залишається досить актуальним питанням для Запорізької області. Проте, на сьогодні, розв’язання цієї проблеми ще не має позитивної динаміки. Нелегальні перевізники не мають дозволу на перевезення, економлять на податках та страхуванні, технічному обладнанні транспорту та офіційному працевлаштуванні водіїв.

- Нелегальні перевезення негативно впливають на безпеку дорожнього руху, завдають шкоди законним перевізникам, населенню і державі, тому як недобросовісні перевізники не платять податки, не перевозять пасажирів пільгових категорій, не дбають про безпеку перевезень.
Нелегальні автомобільні перевезення у Запорізькій області та за її межами здійснюється без документів, передбачених чинним законодавством, у напрямку Дніпра, Мелітополя, Енергодара, Дніпрорудного, Кирилівки, Бердянська, Приморська тощо. Нелегальні перевізники не приділяють належної уваги безпеці і страхування пасажирів, всупереч вимогам безпеки, здійснюють пасажирські перевезення на далекі відстані в мікроавтобусах, здійснюють відправлення автобусів не з автостанцій, а збираючи пасажирів по дворах. Також нелегали залучають пасажирів нижчою ціною на проїзд. Тільки ніяких гарантій щодо компенсації в разі ДТП або зриву рейсу нелегальні перевізники пасажирам не пропонують, - відзначив Андрій Антонов.

У Запорізькій області офіційно діє 455 маршрутів, де працює 498 автобусів, у 32 перевізників є договори на здійснення перевезень. У залежності від сезону, до перевезень долучається від 50 до 150 одиниць транспорту нелегальних перевізників. На сьогодні близько 20-30% ринку перевезень працює «в тіні».

За інформацією Управління Укртрансбезпеки, за 2018 рік у Запорізькій області сталося 86 ДТП за участю автобусів, в тому числі 25 ДТП з вини водіїв, в яких 14 осіб загинуло та 155 отримали травми.
Протягом 2018 року за результатами спільних і самостійних перевірок щодо нелегальних перевізників Управлінням Укртрансбезпеки в Запорізькій області було складено 538 актів, винесено 607 постанов про застосування адміністративно-господарських штрафів, складено 15 протоколів за ст. 164 КУпАП.

У 2019 році планується посилити перевірки у сфері пасажирських перевезень, створити реєстри нелегальних маршрутів та перевізників-нелегалів. Після аналізу легалізувати нові маршрути, на які є попит, та включити їх до офіційної транспортної мережі. Також планується посилити контроль з боку правоохоронних органів.

- Ми повинні об'єднати наші зусилля, аби захистити життя і здоров'я наших громадян під час поїздок на роботу і відпочинок. Для подальшого розвитку автомобільного транспорту в області, а також для забезпечення населення якісними та безпечними пасажирськими автомобільними перевезеннями, ми зобов'язані докласти максимум зусиль для припинення нелегальних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, - відзначив, підбиваючи підсумки наради, Андрій Антонов.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону