Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Козацький ансамбль «Запорожці» відзначив 25-річчя великим концертом

28 січня 2019 - 15:32

Козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії відзначив своє 25-річчя великим концертом. Під час тригодинного концерту прозвучали кращі твори у виконанні колективу та творчі подарунки від гостей.

Ювілярів привітали директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислав Мороко, представники  організації профспілки працівників культури й інших організацій.

Колектив ансамблю «Запорожці» отримав орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеню, а головний хормейстер Сергій Черногор - медаль «За розвиток Запорізького краю». Учасники ансамблю також отримали чимало грамот і дипломів.

На усіх шанувальників музики чекала ще одна приємна новина - на найближчу сесію облради буде винесено ухвалу про присвоєння філармонії, якій виповнилося 80 років, статусу національної.

Під час святкового заходу можна було ознайомитися з історією «Запорожців»: професійний колектив із статусом козацького вперше виступив з концертом 25 грудня 1993 року. Тоді в ансамблі було 36 артистів, а танцювальна група складалася виключно з чоловіків. На сьогодні в складі ансамблю «Запорожці» - 48 вокалістів, танцюристів та музикантів.

Велика концертна програма, яку презентували «Запорожці» глядачам, була різноплановою – від композицій за народними піснями та класичних номерів до сучасних пісень. Глядачі побачили також фрагменти з театралізованих постановок, в яких бере участь муніципальний театр танцю. Разом з академічним симфонічним оркестром «Запорожці» співали твори Баха, а з групою «FAR4» - рок. Бурхливими оплесками зустрічали глядачі завзятий гопак та композицію «Щедрик», пісню «Мить» з репертуару гурту «Океан Ельзи», разом підспівували «Розпрягайте, хлопці, коні».

У планах козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» – чимало нових пісень, хореографічних композицій, вистави та масштабні ландшафтні постановки.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»