Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада вживатиме ефективні заходи для посилення протипожежної безпеки

19 серпня 2008 - 14:23

Про це на брифінгу представникам запорізьких ЗМІ повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух.

Тільки протягом минулого тижня в області сталося 600 пожеж, в 162 з них постраждало більше 100 гектарів лісових насаджень. Ця цифра викликає особливе занепокоєння, зважаючи на те, що степовий Запорізький край і так небагатий на ліси.

На думку керівника області, проблема полягає в тому, що сьогодні лісосмуги фактично не мають господаря. Тому розпорядження про посилення заходів протипожежної безпеки, проект якого Олександр Старух презентував журналістам, передбачає закріплення лісосмуг за орендарями сільськогосподарських угідь. Крім того, переконаний очільник регіону, запровадження альтернативних технологій енерговиробництва із використанням брикетів соломи, заохотить сільгоспвиробників не випалювати солому, а заробляти на ній гроші.

Олександр Старух також поінформував присутніх про роботу ОДА з надання допомоги територіям, постраждалим від повені. На сьогодні Запорізька область вже перерахувала 1 млн. 537 тис. грн. для Богородчанського району Івано-Франківської та Сторожинецького району Чернівецької областей. Крім того, в оздоровчих таборах за кошти нашого регіону відпочивають близько 1500 дітей з постраждалих областей.

Вже практично узгоджене питання щодо придбання автотехніки для Сторожинецького району, в Богородчанському – розпочато ремонтно-будівельні роботи. За словами керівника регіону, наша область, можливо, долучиться ще й до відновлювальних робіт в Кіцманьському районі Чернівецької області, де зруйнована велика кількість будинків.

- За дорученням Президента до 15 листопада школи, заклади охорони здоров'я, житлові будинки на постраждалих територіях мають будуть повністю відбудовані, - наголосив Олександр Старух.

Очільник області також поінформував представників ЗМІ про урочистості, що триватимуть протягом тижня в області з нагоди Дня Державного прапора та Дня Незалежності, і запросив журналістів взяти в них активну участь.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області