Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молочний лиман: від слів до конкретних справ

19 серпня 2008 - 16:10

Тема переходить в практичну площину вирішення. Нарада, що пройшла минулої п'ятниці безпосередньо на території самого лиману, не залишила байдужим жодного, хто причетний до відновлення його нормального функціонування.

Однією з основних проблем є підтримка оптимального гідрологічного режиму заказника шляхом забезпечення належного робочого стану штучно створеного каналу, який з'єднує Молочний лиман з Азовським морем.

- До обласної виконавчої влади вже звернулись кілька інвесторів, готових вкласти кошти в очищення гирла лиману. Наразі ми вивчаємо ці пропозиції, - зазначив О. Старух.

Керівник регіону дав завдання відповідним службам якнайшвидше провести розмежування земель навколо лиману між трьома адміністративними одиницями – Якимівським, Приазовським та Мелітопольським районами, а також провести паспортизацію річок, що впадають в Молочний лиман. Кошти на проведення цих робіт облдержадміністрація має намір закласти в обласний бюджет вже за підсумками дев'яти місяців поточного року.

Облдержадміністрація планує також звернутись до Уряду з пропозицією скасувати постанову Ради Міністрів ще Української РСР від 1974 року. Відповідно до неї Молочний лиман був переданий під охорону рибоколгоспу “Сини Моря”, пізніше АР ТОВ “Сини моря – Мотор Січ”, на якого покладалися зобов'язання щодо охорони заказника і підтримки в робочому стані штучно створеного каналу. На думку обласної влади, охоронні зобов'язання мають виконувати районні органи виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області