Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Роман Безсмертний: «ЖКГ країни повинно врахувати уроки повені»

20 серпня 2008 - 10:57

Тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух разом із заступником голови ОДА Геннадієм Фуксом взяли участь у все українськ ій селекторн ій нарад і з питань підготовки до нового опалювального сезону, яку пров ів заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний .

Звертаючись до керівників регіонів Роман Безсмертний наголосив на необхідності врахувати уроки повені в Західній Україні, зокрема, в галузі житлово-комунального господарства. Неприпустимо, коли покинуте напризволяще побутове сміття стихійних звалищ було змите великою водою в річки та водоймища, а кинутий і підхоплений водою ліс зносив на своєму шляху опори мостів та дорожнє покриття. Сприяти розв'язанню цього болючого для всіх регіонів України питання покликана вереснева зустріч керівництва областей з інвесторами, які готові вкладати кошти в утилізацію відходів.

Торкаючись питання підготовки ЖКГ країни до опалювального сезону, Роман Безсмертний поінформував учасників селекторної наради, що з 218 тисяч житлових будинків до холодів підготовлено 67%, з 229911 котелень – 71%.

Заступник Глави Секретаріату Президента окремо відзначив незадовільний стан підготовки до зими дорожнього господарства країни та наголосив на необхідності більш ефективно освоювати державні кошти, що спрямовуються на підготовку житлово-комунального господарства країни до зими.

- Неприпустимим є факт використання коштів в окремих випадках на рівні 30% або навіть 0%, - наголосив посадовець.

Після завершення всеукраїнської наради Олександр Старух відзначив, що стан підготовки до опалювального сезону в Запорізькій області кращий аніж в цілому по країні. Так, 71% житлових будинків регіону та 82% об'єктів теплоенергетики області вже підготовлені до холодів.

- Продовжуймо цю роботу, - закликав керівник регіону фахівців з ЖКГ, які брали участь в селекторній нараді.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області