Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Ми - один народ, одна країна»

21 серпня 2008 - 16:56

Сьогодні відбулись урочисті збори з нагоди 17-ї річниці Незалежності України, у яких взяли участь керівники місцевої виконавчої та представницької влади, керівники підприємств та установ області, депутати місцевих рад, представники осередків політичних партій та громадських організацій, релігійних конфесій, творча та наукова інтелігенція.

Відкриваючи урочистості, в.о. голови облдержадміністрації Олександр Старух зазначив:

- Вже 17 років минуло з 24 серпня 1991 року, коли Верховна Рада УРСР проголосила державну незалежність України. 1 грудня народ України підтвердив свій вибір. Це був свідомий вибір кожного, крок який перетворив людей на громадян, а народ на націю… 17 років тривалий час. Події, що минули, були різноплановими та неоднозначними. Проте, той, хто не жалкує за минулим, – не має серця, а той, хто живе лише одним минулим, - не має розуму. Тільки маючи серце та розум ми зможемо ефективно рухатися вперед.

Керівник регіону підкреслив мирний характер відновлення та становлення сучасної української державності та закликав національні та регіональні еліти до злагоди й плідної співпраці на користь країни:

- На сьогодні, на жаль, частині національного проводу не вистачає розуміння, що національна політична еліта конкурує з елітами європейських країн, Росії, Америки та Китаю. І тільки коли буде усвідомлення необхідності солідарних дій – буде ефективний результат для всіх і кожного, зокрема. Ми в регіоні, в межах національної солідарності, конкуруємо з сусідніми регіонами, незважаючи на партійні кольори, етнічне походження, соціальний статус. Тільки коли наша запорізька команда буде включати в себе кожну людину, яка живе на цій землі і працює для добра цього краю, коли ми чітко усвідомимо баланс інтересів регіону та держави, а не окремих політичних фігур та інтересів, тільки тоді ми отримаємо стабільне підґрунтя для розвитку. Врешті все в наших руках, - підкреслив глава області.

Олександр Старух подякував всім запоріжцям за своєчасне надання допомоги постраждалим від повені в Західній Україні та наголосив на співучасності кожного громадянина до сучасного державотворення і, зокрема, зазначив:

- Я пишаюся кожним з вас, я гордий за Запоріжжя, що ми продемонстрували не словом, а ділом, що чужого горя для нас не буває. Узгоджені дії по наданню допомоги в подоланні наслідків екологічної катастрофи в Карпатському регіоні країни засвідчили, що ми один народ, одна країна.

Переконаний - сьогодні кожен з нас усвідомлює, що творення держави, її сьогодення та майбутнього – велика, відповідальна, почесна і природна місія кожного з нас, кожного громадянина. Нехай це усвідомлення та віра в світлу долю нашої країни надихає нас на щоденну кропітку працю задля добробуту наших сімей, міст, краю, держави.

Під час урочистостей керівник регіону вручив державні нагороди та відзнаки запоріжцям, які продемонстрували високі досягнення у різних сферах життєдіяльності, зробили значний внесок у розбудову Батьківщини.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області