Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У березні відбудеться наступний перерахунок пенсій

8 лютого 2019 - 14:43

Про це повідомив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус під час зустрічі з головою облдержадміністрації Костянтином Брилем, яка відбулася у рамках робочої поїздки до Запорізької області.

Як наголосив Євгеній Капінус, одне з першочергових завдань, яке стоїть перед органами Пенсійного фонду України у 2019 році, – автоматичний перерахунок пенсій у березні.  Голова Фонду зазначив, що вся робота має бути проведена вчасно та належним чином. 

 Ще одне завдання  у 2019 році для Пенсійного фонду України – покращення рівня сервісу через облаштування відділів обслуговування громадян та приведення їх до єдиних стандартів. 

 Як повідомила начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Запорізькій області Світлана Жмурко, перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати з нового року стосується осіб, які досягли віку 65 років за наявності страхового стажу. Мінімальний розмір пенсії за віком не може бути нижче 40% мінімальної заробітної плати. Розмір виплати з 01.01.2019 року складає 1669,20 грн.

На сьогодні для 78,4 тисячі запорізьких пенсіонерів або 14,5 % від їх загальної чисельності середній розмір підвищення склав 152,50 грн. Для своєчасної та в повному обсязі виплати пенсій у січні 2019 року буде спрямовано 1,5 млрд. грн., що на 23,5 млн. грн. або 1,5 % більше, ніж у грудні 2018 року.

Наступне підвищення пенсій для цивільних пенсіонерів відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» заплановано на березень 2019 року.

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль запевнив, що в Запорізькій області проводиться активна робота щодо усунення порушень вимог законодавства про працю та легалізації трудових відносин.

Під час зустрічі Костянтин Бриль та Євгеній Капінус  також обговорили  соціально-економічний стан у Запорізькій області, перспективи розвитку та шляхи подальшої співпраці.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей