Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Запорізької обласної державної адміністрації та Державної податкової адміністрації у Запорізькій області до роботодавців регіону

22 серпня 2008 - 12:40

Дані моніторингу стану виплати заробітної плати, що проводиться органами місцевої виконавчої влади та державної податкової адміністрації свідчать про суттєві порушення чинного законодавства в сфері оплати праці на ряді підприємств області.

Так, з початку року борги з заробітної плати в цілому по регіону збільшились на 5,3 млн. грн. і станом на 1 липня 2008 року 138 підприємств області заборгували майже 7,3 тис. своїх працівників 29,2 млн. грн.

Це, безумовно, негативно впливає, як на якість життя населення, так і на наповнення місцевих і державного бюджетів та вимагає невідкладних ефективних дій з боку облдержадміністрації та Державної податкової адміністрації в Запорізькій області.

На жаль, з боку керівників та власників підприємств, що працюють у регіоні, непоодинокі факти мінімізації доходів і податків, фальсифікації стану банкрутства, заборгованості з заробітної плати, обов'язкових платежів до фондів соціального страхування та бюджетів усіх рівнів. Тому облдержадміністрація та Державна податкова адміністрація в Запорізькій області звертається до всіх роботодавців області з вимогою вести свою діяльність в межах чинного законодавства.

Сьогодні ми оприлюднюємо станом на 1 липня п.р. список економічно активних підприємств, що через недбалість, чи ще гірше, зловмисні наміри керівників і власників, потрапили до числа боржників з виплати заробітної плати. Закликаємо всіх вийти зі своїм бізнесом на чесний прозорий шлях, негайно розрахуватися з найманими працівниками та державою.

Влада робить і робитиме все для становлення та розвитку рівноправних партнерських відносин, широкого та системного діалогу з бізнесом. Ми очікуємо від роботодавців соціальної відповідальності.

Сподіваємось на порозуміння, але до порушників чинного законодавства влада буде застосовувати всі наявні важелі впливу, у тому числі й ті, що передбачені Карним Кодексом України.

Тимчасово виконуючий обов'язки голови
Запорізької адміністрації облдержадміністрації
О.В. Старух
Голова Державної податкової
у Запорізькій області
І.М. Ковальчук

 

 

(.doc, 30Kb)

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області