Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області розроблено місцеві схеми формування екологічної мережі

19 лютого 2019 - 12:29

На засіданні координаційної ради з питань формування національної екологічної мережі, що відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна, розглянуто проекти 14 місцевих схем формування екологічної мережі Запорізької області.

Місцеві схеми формування екологічної мережі області розроблені фахівцями Центру екологічного управління. До роботи було залучено 11 науковців.

На розгляд членів координаційної ради представлено картографічні та текстові матеріали, які характеризують складові структурні елементи екомережі. Визначено міжнародні, регіональні та місцеві  екологічні коридори, які проходять територіями районів, нанесено екологічні ядра, виконано опис територій високого біорізноманіття, а також території природно-заповідного фонду в межах Запорізької області тощо.

Екомережа – це єдина територіальна система, яка утворюється з метою поліпшення умов для формування та відновлення довкілля, підвищення природно-ресурсного потенціалу території, межі якої обумовлені переважно природними чинниками. У Запорізькій області раніше було розроблено та затверджено дві місцеві схеми формування екологічної мережі - в Бердянському та Пологівському районах, а також Регіональну схему формування екологічної мережі області.

Учасниками засідання розглянуто та схвалено 14 проектів місцевих схем формування екологічної мережі Запорізької області: Більмацького, Василівського, Вільнянського, Гуляйпільського, Запорізького, Кам’янсько-Дніпровського, Мелітопольського, Новомиколаївського, Оріхівського, Приазовського, Приморського, Токмацького, Чернігівського та Якимівського районів. Департаменту екології та природних ресурсів  облдержадміністрації рекомендовано підготувати проекти листів щодо погодження цих схем облдержадміністрацією та передати їх на затвердження до місцевих рад відповідної території.

Цього року планується розробка ще чотирьох місцевих схем екологічної мережі, що дасть можливість виконати цей природоохоронний захід у межах регіону на 100%.

За словами фахівців, ця робота сприятиме збереженню біологічного та ландшафтного різноманіття, розвитку заповідної справи, охороні та збереженню об’єктів природно-заповідного фонду, місць оселення та зростання цінних видів тваринного і рослинного світу, шляхів міграції тварин тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону