Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 80-річчя Запорізької області видано низку художніх та наукових книг запорізьких авторів

21 лютого 2019 - 12:56

В облдержадміністрації відбулась презентація книг, що були видані в 2018 році в рамках заходів «Програми сприяння розвитку інформаційної галузі області на 2016-2020 роки», яку реалізує коштом обласного бюджету Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. На захід були запрошені автори книг, більшість з яких є членами обласної організації Національної спілки письменників України.

Привітали запорізьких літераторів, видавців, науковців заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін та директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Лєван Шишинашвілі. Від депутатського корпусу, який вже два роки поспіль підтримує вітчизняне книговидання, на презентацію завітала депутат обласної ради Людмила Любім.

- Одним із основних засобів підтримки національного книговидання є підтримка видавців та літераторів органами влади. У нашій області на сьогодні успішно реалізується «Програма сприяння розвитку інформаційної галузі  на 2016-2020 роки», у рамках якої і відбувається випуск друкованої продукції. Вже другий рік поспіль за ініціативи облдержадміністрації та за підтримки депутатського корпусу обласної ради в рамках цієї Програми виділяються кошти на видання книг місцевих авторів та суспільно значущої літератури. Важливо відзначити, що серед виданих книг є дві дитячі. Як батькові, мені важливо і приємно, щоб молоде покоління було знайоме з творчістю саме запорізьких авторів з дитинства. Також хочу підкреслити, як і минулого року, всі авторі запорізькі, та звісно всі книги видані українською мовою. Сьогодні радий бачити стільки вітчизняних авторів, митців за одним столом, гортати сторінки ваших творів. Бажаю вам творчої наснаги та натхнення, - зазначив Едуард Гугнін.

За повідомленням директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Лєвана Шишинашвілі, обласною робочою групою з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження у 2018 році було затверджено до випуску 16 книжкових видань загальним накладом 2450 екземплярів. У 2018 році на друк було виділено 365 тис. грн.

Гості презентації мали можливість ознайомитися з такими новими виданнями: «Збірка прози: До 70-річчя Запорізького обласного літературного об'єднання», «3бірка поезій молодих літераторів Запоріжжя», Валентин Терлецький «Збірка поезій», Олена Ольшанська «Книга поезій», «Книга для дітей. Казки» Олени Шевчук, Олександр Абліцов «Вибрані поезії», Віктор Чабаненко «Автобіографічні спогади», Марина Брацило «Збірка поезії», Микола Білокопитов «Вірші, байки, гуморески, пародії, фрази», Лариса Коваль «Збірка віршів», Володимир Віхляєв «Родовий Портал. Вірші», Михайло Буряк «Книга поезій», Вікторія Забава «Поезії для дітей», Олександр Медко «Про природу», Дмитро Кобалія «Стежками Новицького», Володимир Чоп та Ігор Лиман «Махновський рух у Північному Приазов’ї». Це не тільки творчі художні видання, але і цікаві наукові доробки, що вперше були опубліковані саме за підтримки обласної влади. Видання всіх книг присвячено 80-річчю Запорізької області.

Крім цього, з обласного бюджету було профінансовано видання «Путівник по Запорізькій області» тиражем 1000 примірників і монографії «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» накладом по 100 примірників.

Голова обласної організації Національної спілки письменників України Олександр Медко подякував представникам обласної влади за плідну співпрацю і виокремив кращі книги з виданих упродовж 2017-2018 років. Зокрема книгу «Письменники Запорізького краю (кінець ХХ початок ХХІ століття). Антологія прози і поезії», що виборола Гран-прі на престижному щорічному запорізькому фестивалі «Запорізька Книжкова толока-2018».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика