Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Президента України Віктора Ющенка з нагоди Дня знань

1 вересня 2008 - 12:01

Дорогі співвітчизники!

Світлим, всенародним святом – Днем знань традиційно розпочинається новий навчальний рік. Цей радісний і урочистий день ми завжди пов'язуємо з новими надіями, з вірою в те, що наше молоде покоління, збагачене знаннями й надбаннями національної та світової культури, житиме повноцінним творчим життям у щасті й достатку.

Освіта в XXI столітті набуває особливого стратегічного значення. Ми вступили в епоху науки та інформації. Саме вони стають основною продуктивною силою й гарантують конкурентоспроможність країни в глобалізованому світі, а інтелектуальна та духовна могутність нації визначає її місце й роль у міжнародній спільноті.

Тому наш головний пріоритет – забезпечити високу якість освіти відповідно до найкращих європейських стандартів, її доступність для всіх без винятку українських дітей, юнаків та дівчат.

У цьому році ми вперше і загалом успішно провели стовідсоткове зовнішнє незалежне оцінювання знань випускників, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів. Можна з упевненістю сказати, що всеохопне тестування стало вирішальним кроком у реформуванні української системи освіти, забезпеченні об'єктивності та справедливості під час відбору абітурієнтів, у боротьбі з корупцією та протекціонізмом.

Водночас ще багато необхідно зробити для модернізації освітньої галузі. Нам потрібні сучасна інфраструктура, постійний розвиток технологій навчання, новітня педагогічна філософія, спрямована на загальний розвиток людини. Ми маємо добитися, щоб ставлення до знань та духовності як до найвищих цінностей заволоділо всім українським суспільством.

Складаю щиру подяку педагогам, учителям та викладачам, усім освітянам за самовіддану, натхненну працю, за терпіння і віру, за любов до своїх вихованців.

Дорогі учні та студенти! Упевнено йдіть дорогою знань, розвивайте свій інтелект, зростайте духовно, шануйте своїх батьків і вчителів, пронесіть крізь життя любов до рідної України. Від вас залежить її майбутнє.

Сердечно вітаю вас із Днем знань. Зичу всім здоров'я, щастя, радості, невичерпної наснаги, успіхів у роботі та навчанні.

 

Віктор ЮЩЕНКО

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області