Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух відвідав свою Альма матер

1 вересня 2008 - 16:41

Тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь у святі першокурсників у Запорізькому національному університеті, а також ознайомився з новими об'єктами навчальної інфраструктури вишу.

Разом з ректором ЗНУ Сергієм Тимченком Олександр Старух відвідав перший в регіоні зал електронних ресурсів Національної бібліотеки ЗНУ, який вже налічує понад 100 тисяч найменувань книжок. Паперові носії скрізь поступаються електронним, зазначив Сергій Тимченко, і не враховувати цієї загальносвітової тенденції вища школа не має права.

Ще одним новітнім навчальним об'єктом університету, з яким ознайомився Олександр Старух, стала перша в Запоріжжі навчальна лабораторія електронної журналістики, де заняття зі студентами проводять провідні фахівці, зокрема, запрошені професори з Франції, Німеччини, США. Керівник регіону відчув на собі технічні можливості навчального конференц-залу з 6-ти канальним синхронним перекладом, провівши невелику імпровізовану відео-конференцію з деканатом історичного факультету ЗНУ.

Окрім цього, очільник регіону разом з керівництвом ЗНУ відвідав колишній ПК ім. Дроб'язко, де зараз розташувався 8-й корпус ЗНУ. Тут за сприяння обласного фонду інвалідів обладнано реабілітаційний комп'ютерний зал для студентів з вадами зору. Використовуючи спеціалізоване комп'ютерне програмне забезпечення, а в майбутньому і принтери, які друкують тексти та зображення шрифтом Брайлю, у цьому залі навчатимуться студенти з обмеженими фізичними можливостями. За допомогою новітньої техніки та професійних викладачів вони зможуть не лише з голосу комп'ютера набирати тексти, а й вивчати історію чи географію, озброївшись рельєфними картами.

Тільки коли у нашому суспільстві зникне різниця між так званими «звичайними» людьми та людьми з обмеженими можливостями, і всі вони стануть просто громадянами України, ми станемо справжньою європейською країною, переконані викладачі реабілітаційного залу.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області