Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Новобогданівка, Лозова та останні події у парламенті – наслідки політичної безвідповідальності»

4 вересня 2008 - 17:15

Тимчасово виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Олександр Старух здійснив робочу поїздку на 275-у артилерійську базу біля села Новобогданівка Мелітопольського району, де ознайомився з ходом робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Станом на сьогодні проведена поверхнева розчистка 140 га та поглиблена розчистка - 98,6 га із загальної площі 145 га. Тривають роботи з демонтажу зруйнованих сховищ, колій та знищенню боєприпасів.

Разом з начальником Головного управління МНС України в Запорізькій області Олексієм Лепським керівник регіону ознайомився з умовами роботи 150 піротехніків з усієї України, які працюють на розмінуванні Новобогданівських складів. Для більш детального вивчення ходу робіт очільник регіону у супроводі керівництва Мелітопольського району та представників ЗМІ проїхав територією бази.

- Те, що робота ведеться грамотно та ефективно, видно наочно. МНС працює системно, все логістично продумано, чітко дотримується графік. До кінця листопада всі роботи мають бути повністю завершені, - висловив впевненість Олександр Старух.

Він повідомив, що наразі проводиться рекультивація земель, які Запорізька облдержадміністрація пропонує перевести до державного резерву. Відповідні пропозиції вже внесено до профільних міністерств та центральних органів виконавчої влади.

Говорячи про причини, що кілька років тому призвели до надзвичайної ситуації на артскладах, а згодом – до її повторення, очільник області наголосив:

- На сьогодні відсутня системна увага до цієї проблеми з боку уряду та законодавців, фінансування армії та аварійно-рятувальних служб вкрай обмежене. Як зайве підтвердження – нещодавні вибухи під містом Лозова в Харківській області.

Натомість точиться запекла боротьба за владу всупереч національним інтересам, всупереч очікуванням та потребам українських громадян. У цій метушні політики забувають, що мають працювати для людей, і безсоромно порушують свої передвиборчі обіцянки. І в цьому переконують останні події у Верховній Раді, коли БЮТ фактично об'єднався з опозиційними силами парламенту – Партією регіонів та КПУ – заради ухвалення антиконституційних законів, що надають уряду та законотворцям практично необмежені повноваження.

У 2007 році ухвалення парламентом минулого скликання Закону про Кабмін фактично спровокувало політичну кризу в державі. Сьогодні ситуація повторюється. Країну знову втягують у ці конфлікти та чвари.

Зараз економіка країни знаходиться у кризовому стані – найвища за останні роки інфляція, падіння виробництва в металургійній галузі, яка є важливою складовою економіки як України в цілому, так і нашого регіону зокрема, стрімке зростання цін, що веде до зубожіння населення. Але у боротьбі за владу ці проблеми відходять на другий план і залишаються поза увагою уряду та парламентарів.

Всі намагання Президента України згуртувати український політикум навколо вирішення питань загальнонаціонального значення не знаходять розуміння, всі його заклики до єдності залишаються без відповіді. Тому що ці люди діють у власних вузьких, недержавних інтересах. Їх не хвилює доля України та українського народу, - прокоментував сьогоднішню ситуацію Олександр Старух.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей