Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Виробник чекає від влади не вказівок, а конкретної допомоги»

5 вересня 2008 - 15:05

Першим об'єктом, який відвідав керівник регіону, стало ВАТ «Янцівський гранітний кар'єр». Тут після кількох років простою знову запрацював дробильно-сортувальний завод з річним обсягом виробництва біля 500 тис. тонн. Продукція підприємства – будівельні вироби, архітектурні пам'ятники, гранітна бруківка - знаходить попит як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Цього року випуск готових виробів з граніту планується збільшити на 24%.

Ознайомившись зі станом справ, Олександр Старух переконався, що підприємство працює стабільно, знаходить нові шляхи розвитку. Сьогодні воно є основним наповнювачем місцевого бюджету і місцем роботи для багатьох жителів навколишніх сіл.

Щоправда, досить гостро стоїть питання нестачі кваліфікованих кадрів. Сьогодні це – одна з основних проблем, вирішувати яку виробники мають разом з місцевими органами влади.

Продукцію Янцівського кар'єру використовує у своєму виробництві і Вільнянське товариство з обмеженою відповідальністю «Ритм». Тут незабаром стане до ладу цех з виробництва бетонних виробів зі спеціальних складників за німецькою технологією. Планується щомісячно випускати продукції на суму до 2 млн. грн.

Оглянувши нові виробничі потужності, глава області зазначив, що завдяки подібним виробничим ініціативам країна поступово наближається до світових стандартів якості як умов роботи, так і життя в цілому.

Побував очільник регіону і на свиновідгодівельному комплексі агрофірми «Прогрес». За підсумками роботи минулого року рентабельність цього приватного підприємства склала 32,3%, що вдвічі більше середнього районного показника.

- Тваринницька галузь має перспективу, якщо держава підтримає товаровиробника, - запевнив керівника ОДА директор агрофірми Сергій Прилуцький.

У відповідь Олександр Старух запевнив, що обласна виконавча влада вже зараз робить усе від неї залежне. Нинішнього року з обласного бюджету виділено півмільйона гривень на компенсацію аграріям відсотків за придбане обладнання для тваринницьких ферм. Цю ініціативу облдержадміністрації підтримав і Уряд України, який має намір відтепер робити це за кошти державного бюджету.

- Якщо ми будемо реальними кроками підтримувати аграріїв, а не давати їм вказівки, як і що робити, то дуже швидко відродимо тваринницьку галузь, - висловив переконаність Олександр Старух.

Посадовець ознайомився також з роботою районного дозвільного центру і провів особистий прийом громадян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств