Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: «Президент доручив зберігати стабільність в регіонах»

9 вересня 2008 - 14:34

Тимчасово виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Олександр Старух на традиційному брифінгу для журналістів підбив підсумки минулого тижня, прокоментував ключові події в житті країни та заходи виконавчої влади регіону, спрямовані на збереження поступального соціально-економічного розвитку та суспільно-політичної стабільності в області.

- Внаслідок неспроможності дотримання умов коаліційної угоди коаліція фактично зникла. Коаліція мала підтримати державницьку позицію Президента із зовнішньополітичних питань. Депутати, зокрема фракція БЮТ, на жаль, не прийняли такого рішення, - зазначив Олександр Старух, характеризуючи процеси, які відбуваються у Верховній Раді. - Наголошую, Глава держави ні з ким не буде торгуватись чи розмінюватися в питаннях державного суверенітету, безпеки та територіальної цілісності України.

Олександр Старух поінформував журналістів і про пріоритети у роботі обласної виконавчої влади в нинішній політичній ситуації.

- Президентом доручено всім нам (в регіонах) продовжувати спокійно працювати, зберегти стабільну соціально-економічну, суспільно-політичну ситуацію і не дати перекинутись нестабільності з вулиці Грушевського на регіональний рівень.

З цією метою ведеться щоденна планомірна робота. Перед початком навчального року в області було відремонтовано 87 навчальних закладів (на це було витрачено 54 млн. грн. з обласного та місцевих бюджетів). Зрушена з мертвої точки ситуація з дитячими садками – в області відкрито 7 нових дитячих садків, створено додатково 5 груп і утворено при школах 6 дошкільних відділень. Ця робота буде продовжуватися, щоб до 1 вересня 2009 року охопити дошкільною освітою 75% дітей області, - зазначив очільник краю.

На сьогодні законтрактовано 120% від потреби зерна до обласних запасів Аграрного фонду. Ведеться робота з підготовки до зими житлово-комунального господарства. Найбільш складною є ситуація у секторі житлово-комунальної енергетики, де зберігається недостатній рівень оплати за спожиті послуги - 69%.

Дещо сповільнилися темпи інфляції – її індекс за минулий місяць становить -0,1%, хоча, за словами Олександра Старуха, інфляційний потенціал зберігається на високому рівні. Водночас, є питання до цін на лікарські препарати. Як відзначив керівник області, незабаром перевірка відповідними органами виконавчої влади має дати відповідь на питання щодо обґрунтованості цих цін. Загалом, наразі заступником голови ОДА Олександром Сіном розробляється новий, більш ефективний механізм контролю за цінами, що має запрацювати за 2-3 тижні.

Окрім цього, продовжується робота над розв'язанням житлової проблеми 1800 жителів військових містечок області. Керівництвом регіону спільно з Секретаріатом Президента України та Міністерством оборони напрацювано механізм отримання колишніми військовими придатного для проживання житла. За участю органів місцевого самоврядування землі військових містечок мають бути обміняні на житло для військових. Якщо уряд погодить запропоноване рішення, за цією схемою вже наприкінці року буде надано 200 квартир людям, які цього потребують.

- Ми продовжуємо спокійно працювати, виконуючи завдання, поставлені перед регіоном, – наголосив наостанок Олександр Старух.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області