Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Загалом на розвиток доріг державного значення Запорізька область отримає понад 800 млн грн

14 березня 2019 - 09:46

Загальна сума коштів державного бюджету, яку очікує отримати Запорізька область у 2019 році на ремонт та утримання доріг державного значення становить понад 800 млн. грн.

Зокрема, Уряд затвердив перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2019 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спеціального фонду державного бюджету за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Обсяг фінансування автомобільних доріг державного значення, балансоутримувачем яких є Служба автомобільних доріг у Запорізькій області, становить 233 800 тис. грн.

Зокрема, перелік передбачає проведення таких робіт: з будівництва та реконструкції автомобільних доріг державного значення області на суму 29 111,7 тис. грн., у тому числі проектно-вишукувальні роботи майбутніх років -  4 111,7 тис. грн.; з капітального ремонту на суму 7 721,8 тис. грн., у т.ч. проектно-вишукувальні роботи майбутніх років - 4 701,8 тис. грн.; з поточного середнього ремонту на суму 196 966,5 тис. грн.

Серед об’єктів будівництва та реконструкції автомобільних доріг до переліку включено будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі (автомобільна дорога загального користування державного значення Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя (через м. Кременчук) — Маріуполь (під’їзд до о. Хортиця (автотранспортна магістраль через р. Дніпро у м. Запоріжжі). 

До об’єктів капітального ремонту автомобільних доріг віднесено   М-18 Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта (мостовий перехід через р. Суха Балка).

Поточний середній ремонт передбачено на автодорозі Н-08 Бориспіль — Дніпро — Запоріжжя (через м. Кременчук) — Маріуполь.

 А також 29,1 млн грн, у тому числі автомагістраль 25 млн. грн.

Крім того, на експлуатаційне утримання автомобільних доріг державного значення на 2019 рік передбачено 192,4 млн. грн., а також за окремою Програмою на покращення стану автодороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кремаенчук) – Маріуполь за маршрутом Запоріжжя – Маріуполь Запорізькій області передбачено 400 млн. грн.. Стосовно цього питання облдержадміністрація звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо перегляду суми та необхідності її збільшення.

Загалом Запорізька область у 2019 році на розвиток доріг державного значення очікує отримати 800 млн. грн. коштів державного бюджету.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області