Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготовку фахівців з вищою освітою потрібно узгодити з потребами регіонального ринку праці

9 вересня 2008 - 14:40

Виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух на зустрічі з керівниками вищих навчальних закладів регіону, аналізуючи хід освітньої реформи в країні, акцентував увагу на необхідності узгодити підготовку фахівців з вищою освітою з реальними потребами сучасного регіонального ринку праці.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, заступник начальника управління освіти і науки ОДА Віктор Захарчук, ректори десяти вузів області. Вони обговорили результати вступної кампанії, яка відбувалася в нових умовах - зовнішнього незалежного оцінювання. Також йшлося і про вирішення проблеми формування корпусу майбутніх абітурієнтів, забезпечення рівного доступу до вищої освіти представникам соціально незахищених верств населення, доцільність запровадження оновленої пільгової системи у цій сфері, умови набору за держзамовленням, ліцензування спеціальностей, збереження заочної форми навчання, працевлаштування випускників вишів, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці і конкурентоспроможності вищих навчальних закладів на ринку вищої освіти тощо.

Відверта розмова тривала півтори години. Кожен її учасник одержав можливість висловити власне бачення підходів до вирішення наболілих проблем.

- Ми приймаємо всі ваші слушні пропозиції, - підбив риску нараді Олександр Старух. – Всі вони будуть узагальнені і систематизовані. Найближчим часом ми подамо їх до відповідних міністерств та відомств, щоб прискорити процес ефективного реформування системи вищої освіти. Адже головне для нас – забезпечити регіон висококваліфікованими кадрами, які реально затребувані у різних галузях економіки і соціальній сфері області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області