Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для ефективного вирішення нагальних проблем регіону потрібна дієва консолідована відповідальність керівників владних структур всіх рівнів

10 вересня 2008 - 15:48

На черговому засіданні колегії обласної державної адміністрації, яке провів виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух, були визначені поточні завдання у сфері підготовки об'єктів ЖКГ та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період, щодо наповнення бюджету та погашення заборгованості підприємств області перед Пенсійним фондом України. Також йшлося про хід виконання указу Президента «Про заходи щодо розвитку туризму і курортів в Україні». Учасники засідання, у числі яких були присутні члени колегії ОДА, голова обласної ради Олександр Нефьодов, голови райдержадміністрацій та районних рад, керівники структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів та контролюючих структур області, підприємств, установ та організацій регіону, розглянули і стан виконання комплексного плану заходів щодо запобігання злочинності в Запорізькій області на 2005-2010 роки.

Зокрема, відмічалося, що на тлі ефективної підготовки до опалювального сезону в цілому по області, у Пологах на підприємстві теплопостачання ТОВ «Теплоенергосервіс», що знаходиться у концесії литовського інвестора, виникла кризова ситуація із заборгованістю за енергоносії, через яку жителі центрального мікрорайону райцентру можуть залишитися взимку без тепла.

Олександр Старух наголосив на необхідності негайно вивчити ситуацію і розробити конкретні заходи з її подолання до початку опалювального сезону.

Погашення заборгованості підприємств перед Пенсійним фондом учасники колегії розглянули в різних аспектах. В черговий раз було порушено проблему хибної практики виплати заробітної плати працівникам у конвертах. Як приклад, вивчалась ситуація у приватних вузах області, в яких понад тисячу працівників отримують зарплатню у розмірі, що не перевищує офіційно визнаний прожитковий мінімум ( менше 500 грн.).

Очільник області закликав керівників підприємств і установ відповідально поставитися до майбутнього пенсійного забезпечення їх працівників. Слушною він визнав пропозицію президента ЗОСПП «Потенціал» Петра Ваната на законодавчому рівні вирішити питання про перенесення відповідальності за виплати до ПФУ з роботодавців на працівників.

Незадовільним визнали члени колегії виконання комплексного плану заходів щодо запобігання злочинності в області. Йшлося про те, що протягом останніх 25 років регіон посідає перше місце в країні за кількістю скоєних правопорушень. У минулому році цей показник зафіксовано на рівні 91 злочин на 10 тис. населення. Разом з тим, в області навіть заплановані в бюджеті цього року кошти на виконання регіональних цільових програм у сфері запобігання злочинності до цього часу не виділено правоохоронним органам.

Керівник ОДА дав доручення з'ясувати ситуацію і привести у відповідність до фінансових можливостей регіону.

- Головне, щоб наші рішення не залишилися тільки на папері, - наголосив Олександр Старух, підбиваючи риску. - Для ефективного вирішення нагальних проблем регіону потрібна дієва консолідована відповідальність керівників владних структур всіх рівнів. Влада зобов'язана забезпечити належні умови життя для населення регіону.

На завершення засідання колегії ОДА його учасники розглянули і затвердили подання на нагородження Почесною грамотою Кабінету міністрів України кращих людей краю. У їх числі – переможець Олімпійських ігор в Китаї Армен Варданян, керівник Запорізького заводу важкого кранобудування Сергій Тарасов, голова правління ЗАТ «ЗАЗ» Микола Євдокименко.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?