Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виконавча влада не випускає ціни з поля зору

11 вересня 2008 - 14:08

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів чергове засідання робочої групи з питань забезпечення області основними продовольчими товарами, зерном та контролю за цінами на них за участю представників підприємництва, керівників територіальних та місцевих органів виконавчої влади.

Посадовці та фахівці розглянули питання про стан цінової ситуації на споживчому ринку області, про визначення сортів хліба масового вжитку в Запорізькому регіоні.

Результати аналізу цінової ситуації на споживчому ринку області свідчать про те, що станом на 30 серпня у порівнянні з попередньою декадою у підприємствах торгівлі відбулося зниження середніх рівнів роздрібних цін на молоко жирністю 2,5% на 3,2 % за рахунок зниження торговельних надбавок ТОВ „Вакула” та ТОВ „ТБ Універсам” (м. Мелітополь) на 2-2,9 %, на цукор-пісок – на 1 % внаслідок надходження до ТОВ „О ' Кей” цукру від оптового постачальника „Ресурсопостач” за ціною, нижчою на 4,2 %.

Олександр Сін поінформував учасників заходу про видання розпорядження голови облдержадміністрації „Про декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари”, яким передбачається декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари суб'єктами господарювання у разі, якщо такі ціни збільшуються протягом місяця більше 1% .

Також на засіданні робочої групи було обговорено проект Меморандуму порозуміння між облдержадміністрацією, виробниками продовольчих товарів та суб'єктами системи мережевої роздрібної торгівлі.

Крім того дано завдання Державній інспекції з контролю за цінами в Запорізькій області, Запорізькому обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України, контрольно-ревізійному управлінню в Запорізькій області підготувати узгоджений перелік сортів хліба масового вжитку по провідних хлібопекарських підприємствах області.

З метою недопущення зростання цін на соціально значущі товари дано завдання членам робочої групи відслідковувати тенденцію зміни цін на них і вживати заходи в межах компетенції для стабілізації цінової ситуації.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни