Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області впроваджується нова система підтримки пріоритетних олімпійських видів спорту

20 березня 2019 - 14:36

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у засіданні колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації.

 - Навіть якщо не говорити про якісь конкретні види спорту чи певних особистостей, Запорізька область все одно дуже багата на таланти. І їх ініціатива є прикладом для інших. Адже, коли людина живе та працює за покликанням, це дає справжній результат. Зі свого боку влада допомагає і не забуває про підтримку молоді і спорту. На наступні роки маємо чимало цікавих ідей щодо створення певних спортивних об’єктів. Зокрема, хочу подякувати Андрію Павелку, який допомагає нам з проектами по міні-футбольних полях та отриманню коштів з держбюджету на інші напрямки. Спортсмени ніколи не стояли осторонь тих подій, які відбуваються в Україні, і я впевнений, що з вашим ентузіазмом ми обов’язково досягнемо позитивних результатів на благо України, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону вручив відзнаки запорізьким фахівцям у сфері молоді й спорту. Так, розпорядженням голови обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в Запорізькій області грамотою Запорізької обласної державної адміністрації нагороджено професора кафедри фізичної реабілітації, спортивної медицини, здоров’я Запорізького державного медичного університету, доктора педагогічних наук Інну Ляхову. Грамотою Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та цінним подарунком Костянтин Бриль нагородив шестиразову чемпіонку світу з паратхеквондо Марчук Вікторію  (тренер Плецький  Олександр).

У рамках порядку денного учасники засідання заслухали звіт про використання бюджетних коштів, виділених на сферу фізичної культури та спорту у 2018 році. Начальник Управління молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації Наталія Власова доповіла також про впровадження нової фінансової системи підтримки пріоритетних олімпійських видів спорту в Запорізькій області у 2019 році та представників елітної групи спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх.

У свою чергу, президент громадської організації «Всеукраїнська федерація українського рукопашу «Спас», кандидат педагогічних наук Олександр Притула розповів про систему «9 сил» як засіб підвищення рівня рухової активності населення України. Віце-президент  Запорізького обласного осередку Федерації боксу України Руслан Щербина поінформував про діяльність очолюваного ним осередку в 2018 році та подальший розвиток виду спорту в регіоні.

Окрему увагу боло приділено розвитку фізичної культури і спорту та реалізації державної молодіжної політики у Веселівському районі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн