Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблеми жителів Запорізької області знаходяться на контролі Костянтина Бриля

29 березня 2019 - 15:40

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів «гарячу» телефонну лінію з жителями регіону. Прямим телефонним зв’язком з очільником регіону скористалися15 жителів Запорізького краю.

Так, до голови ОДА звернулася жителька Мелітополя Ніна Пап, яка подякувала очільнику регіону за сприяння у розв'язанні проблеми щодо повернення житла. Проте повідомила, що нині отримує погрози від колишніх мешканців та поскаржилася на бездіяльність правоохоронців.

Костянтин Бриль взяв питання на особистий контроль. Зважаючи, що місцева поліція не вживає відповідних заходів, голова ОДА пообіцяв звернутися до начальника ГУ Нацполіції у Запорізькій області Сергія Комісарова, аби привернути його увагу до діяльності підлеглих.

Питання бездіяльності правоохоронних органів на місцях також порушив Іван Набока з Молочанська. Він повідомив про масову крадіжку металу з Хлібної бази №74, а також звернув увагу очільника регіону на вирубку дерев на місцях.

Житель Розівського району Костянтин Богданюк розповів про невирішену проблему щодо земельної ділянки. Тож очільник регіону також взяв питання на особистий контроль та доручив фахівцям профільного департаменту ОДА підготувати окреме звернення до Держгеокадастру.

- Хочу зазначити, якби у вас уже діяли всі повноваження  об’єднаної територіальної громади, ці питання ви  вирішували би на місцях, не чекаючи допомоги. На жаль, воєнний стан завадив проведенню виборів у громаді. Тож коли відбудуться вибори і громада стане дієвою, на рівні закону ви отримаєте повноваження щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення, - надав роз’яснення голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Ганна Кравченко із Запорізького району попросила сприяння очільника регіону у питанні будівництва туалету в сільській школі. За словами заявниці, проект на будівництво кошторисом 650 тисяч гривень (за станом на весну 2018 року) розроблений, проте коштів Наталівська сільрада виділити не може.

Костянтин Бриль пояснив, що проблема насамперед полягає в тому, що політичні баталії загальмували прийняття будь-яких рішень.

- Проблеми у Наталівській сільській раді  відомі вже на всю країну. Потреби є, їх вирішення можливе, проте через судову тяганину всі рішення сесії є неправомірними. Звичайно, кримінальні справи щодо захоплення влади знаходяться у компетенції правоохоронців та суду. Та коли через політичні баталії громада не розвивається, а  стоїть на місці - це неприпустимо. Тож ми обов’язково знайдемо шлях, як допомогти у розв’язанні питання і допомогти дітям Наталівки, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також люди зверталися до очільника регіону з проханнями про надання матеріальної та медичної допомоги, пропозиціями щодо оновлення пандусів та встановлення світлофорів на місцях, зі скаргами на діяльність медичних працівників та транспортне забезпечення. Зокрема, заявник із Вільнянського району Сергій Шаповалов попросив збільшити кількість транспорту, особливо в літній час. Костянтин Бриль дав доручення фахівцям профільного департаменту  ОДА звернути увагу на проблемні напрямки.

Тетяна Чередніченко з Гуляйпільського району звернулася до очільника регіону щодо недобудованого газопроводу. Костянтин Бриль зазначив, що у Запорізькій області існує чимало газопроводів, які мають незавершену систему розводки по селах. Оскільки коштів не вистачає, пріоритет надається тим населеним пунктам, які мають  більшу кількість жителів. Та за умови стабільного фінансування увагу буде приділено всім.

Кілька жителів Якимівського району попросили провести особистий прийом громадян, аби віч-на-віч розповісти про свої проблеми. Костянтин Бриль запевнив, що під час наступної робочої поїздки на територію обов’язково проведе особистий прийом громадян Якимівського району. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області