Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна виконавча влада використає всі важелі для забезпечення гідної підготовки до Євро-2012

18 вересня 2008 - 17:01

З метою належного виконання Указу Президента України Віктора Ющенка щодо проведення у 2012 році Чемпіонату Європи з футболу виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух провів робочу зустріч з очільником Національного агентства з питань підготовки і проведення в Україні фінальної частини Євро-2012 Євгеном Червоненком. Під час розмови глава області особливу увагу приділив вирішенню нагальних проблем з фінансування ряду важливих проектів: капітального ремонту Запорізького аеропорту, будівництва нових мостових переходів через Дніпро, реконструкції транспортних магістралей Харків-Сімферополь, автошляхів на Донецьк та Дніпропетровськ. Йшлося і про інтенсивний розвиток курортно-рекреаційної та туристичної галузі в регіоні.

Посадовці з'ясували стан справ у кожному із зазначених напрямків.

Євген Червоненко зауважив, що експерти прогнозують наплив до Запоріжжя вболівальників з сусіднього Дніпропетровська, який визначено одним з місць проведення офіційних футбольних матчів. Днями відкритий там новий футбольний стадіон повністю відповідає вимогам УЄФА, тож ігри команд-учасниць Євро-2012 збиратимуть стільки фанів, що чималу кількість їх доведеться розміщувати і у Запорізькій області.

Також він поінформував керівника області про ймовірність проведення у Бердянську частини ігор Чемпіонату Європи з футболу для вболівальників та фан-клубів. З такою пропозицією до Національного агентства, за словами його керівника, звернулись представники кількох європейських клубів. Цю ідею вже підтримала громада Бердянська. Тож Євген Червоненко рекомендував звернути увагу на реконструкцію старих і будівництво нових готелів, щоб забезпечити гостям області належні умови для проживання, залучивши до виконання цього завдання приватний капітал.

Олександр Старух запевнив, що обласна влада розділяє турботи голови Національного агентства у питаннях підготовки і проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Євро-2012.

- Ми використаємо всі важелі для забезпечення гідної підготовки до цього заходу, що посприяє зміцненню позитивного міжнародного іміджу України, - підбив риску спілкуванню керівник облдержадміністрації.

У зустрічі також взяв участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс, який опікується питаннями підготовки області до Євро-2012.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області