Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перехід до єдиного нотаріату – нагальне державне завдання

19 вересня 2008 - 15:28

Питання надання нотаріусами правороз'яснювальної допомоги населенню стало темою наради нотаріусів Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей. Привітати та побажати нотаріусам плідної роботи завітав перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Бережний.

- Система нотаріату займає в нашій державі чільне місце, – зазначив Олександр Бережний, вітаючи учасників наради. – Ви своєю щоденною напруженою роботою допомагаєте всім нам працювати на соціально-економічний розвиток України. Адже правильне оформлення спадкових та правовстановлюючих документів дає людям впевненість у тому, що вони знаходяться під захистом закону та держави, що, в свою чергу, дає їм можливість спокійно та плідно працювати.

Сьогодні в Запорізькій області у зв'язку з великою кількістю вакантних посад державних нотаріусів (28 посад) виникла проблема забезпечення населення якісними доступними нотаріальними послугами. Органи юстиції спільно з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування намагаються вирішувати проблеми щодо нотаріального обслуговування населення у найстисліші строки. Особлива увага приділяється напрямку проведення правороз'яснювальної роботи серед населення та роботи в громадських приймальнях. Окрім цього, Головним управлінням юстиції в Запорізькій області запроваджено практику здіснення виїздів працівників відділу нотаріату та висококваліфікованих нотаріусів у райони, які малозабезпечені або взагалі не забезпечені нотаріальними послугами, де надають консультативну та методичну допомогу, проводять навчання голів та секретарів виконавчих комітетів сільських, селищних, міських рад з питань вчинення нотаріальних дій. Постійно проводиться роз'яснювальна робота в ЗМІ.

- Окрім заповнення вакантних посад державних нотаріусів нагальною проблемою на сьогодні є прийняття нового закону «Про нотаріат». Він має сприяти переходу до єдиного нотаріату, зокрема, зрівняти у повноваженнях державних і приватних нотаріусів, зменшити проблеми щодо оформлення населенням своїх спадкових прав, – відзначив на нараді начальник Головного управління юстиції в Запорізькій області Віталій Горлов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів