Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

РНБО розгляне ситуацію готовності регіонів до опалювального сезону

22 вересня 2008 - 13:11

Заступник Глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний на селекторній нараді з головами обласних державних адміністрацій та керівниками профільних міністерств і відомств з'ясував питання підготовки житлово-комунального господарства до опалювального сезону.

У запорізькій студії ВАТ «Укртелеком» працювали виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух, заступник голови ОДА Геннадій Фукс, керівники відповідних структурних підрозділів ОДА та регіональних підприємств газо-, тепло-, водопостачання.

Йшлося про проблеми вводу в експлуатацію котелень, об'єктів соціальної інфраструктури, житлових будинків, розрахунки областей за спожитий газ, у тому числі підприємствами теплової енергетики. Також обговорювалися підходи до вирішення проблем передачі на баланс місцевих громад військових містечок та професійно-технічних училищ.

Особливу увагу посадовці приділили пошуку шляхів виходу із проблемної ситуації, що виникла внаслідок прийняття постанови Кабміну про порядок перерахування у 2008 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці у тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв'язку з невідповідністю їхньої фактичної вартості тарифам, затвердженим органами державної влади чи органами місцевого самоврядування. З'ясувалося, що регіональні бюджети ще не отримали з держбюджету жодної копійки на ці витрати.

Заступник Глави Секретаріату порадив цього року розпочинати опалювальний сезон раніше, зважаючи на погодні умови. Насамперед, йдеться про підключення опалення у школах, дитячих садках та лікарнях. Робити це потрібно вже зараз, не чекаючи 15 жовтня. Також він вказав на нераціональність існуючого порядку встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги і дав доручення привести їх у відповідність до економічно обґрунтованих витрат. Високопосадовець повідомив, що доповість Главі держави про критичні аспекти проблем, які були розглянуті під час наради, і запропонує винести їх на розгляд Ради національної безпеки і оборони.

- Тож всі сьогодні отримали домашнє завдання, - завершив селекторну нараду Роман Безсмертний, - і мусимо продуктивно попрацювати. Адже зима не забариться. Ще невідомо, як у подальшому розвиватимуться події з коаліцією та Урядом, а ми зобов'язані забезпечити жителям країни належні умови життя. Подбаймо про це негайно ж.

Виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух по завершенні селекторної наради за її результатами у студії «Укртелекому» провів робочу нараду з керівниками відповідних структурних підрозділів ОДА, регіональних підрозділів міністерств, відомств, підприємств газо-, тепло-, водопостачання. Вони обговорили зміни до переліку об'єктів, визначених Міністерством ЖКГ до фінансування за рахунок державної субвенції. Учасники заходу відзвітували очільнику області про хід підготовки області до зими, зокрема, підтвердили оптимістичні прогнози щодо виконання всіх робіт у термін до 1 жовтня.

- Ви все бачили, все почули, тож до роботи, бо часу обмаль, - підбив риску Олександр Старух.

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»