Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відібрано 13 проектів у Запорізькій області для фінансування за рахунок коштів ДФРР у 2019 році

16 квітня 2019 - 12:30

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулося чергове засідання регіональної комісії з оцінки та відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році. У засіданні також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Скобліков, директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, члени регіональної комісії.

Як повідомила Елла Слепян, загальний обсяг коштів ДФРР, який планується спрямувати на реалізацію проектів регіонального розвитку для Запорізької області у 2019 році, складає 248,5 млн. грн., з них: 216 млн. грн.  – загальний фонд, у тому числі 14,1 млн. грн. – громадський бюджет; 32,4 млн. грн. – спеціальний фонд,  у тому числі 2,1 млн. грн. – громадський бюджет.

Наразі за рішенням регіональної комісії 154,3 млн. грн. уже спрямовано на фінансування 12 перехідних проектів,  які не було завершено в 2018 році. Не розподіленими залишаються 94,2 млн. грн., з них 16,2 млн. грн. – громадського бюджету.

- На засіданні Кабінету Міністрів України внесено зміни до порядку підготовки та оцінки інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР. Зокрема, визначено ключові моменти відбору проектів-переможців всеукраїнського громадського бюджету. Отже, кошти в обсязі 16,2 млн. грн. будуть розподілені після офіційного оприлюднення цієї постанови. Загалом на конкурсний відбір на 2019 рік було подано 156 проектів, з яких допущено до оцінювання 58. Членами регіональної комісії здійснено оцінювання всіх цих проектів, - наголосила Елла Слепян.

Кожен проект відповідно до чинного законодавства оцінювали не менше п’яти   членів комісії. За результатами оцінки сформовано 10 рейтингових списків окремо по кожному технічному завданню:

  • модернізація закладів освіти;
  • зміцнення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази закладів охорони здоров’я Запорізької області;
  • модернізація, будівництво, реконструкція, облаштування об’єктів спортивної молодіжної та оздоровчої інфраструктури Запорізької області;
  • модернізація установ соціального захисту населення в Запорізькій області;
  • розроблення містобудівної документації для об’єднаних територіальних громад;
  • розвиток системи водопостачання населених пунктів області;
  • промоція освітньо-мистецького середовища області;
  • розвиток сільського підприємництва та обслуговуючої кооперації;
  • підтримка окремих проектів у сфері сільського зеленого туризму в Запорізькій області;
  • проект добровільно об'єднаних територіальних громад.

За новими правилами відбору проекти-переможці визначаються окремо в рамках кожного технічного завдання з числа тих, що набрали найвищу кількість балів. При цьому, як і раніше, не можуть бути відібрані до фінансування проекти, що набрали менше 30 балів.

За результатами проведеного оцінювання встановлено, що  менше 30 балів набрали проекти по п’яти  технічних завданнях, а саме:

  • модернізація установ соціального захисту населення в Запорізькій області;
  • розроблення містобудівної документації для об’єднаних територіальних громад;
  • розвиток сільського підприємництва та обслуговуючої кооперації;
  • підтримка окремих проектів у сфері сільського зеленого туризму в Запорізькій області;
  • проект добровільно об'єднаних територіальних громад.

По інших п’яти  технічних завданнях членами комісії розглянуто проекти, що отримали найвищі бали. З урахуванням наявного фінансового ресурсу  з них відібрано до фінансування у 2019 році 13 проектів на загальну суму з ДФРР 78 млн. грн., а саме:

чотири проекти за технічним завданням «1.6. Модернізація закладів освіти» (загальний обсяг фінансування з ДФРР – 23 441,617 тис. грн.), а саме:

  • реконструкція будівлі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Основа» Преображенської сільської ради Оріхівського району;
  • реконструкція будівлі опорного навчального закладу «Новомиколаївська СЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» Новомиколаївської районної ради  з утепленням фасаду та встановленням відмостки;
  • капітальний ремонт будівлі комунального закладу «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» Василівської районної ради, з термомодернізацією головного корпусу навчального закладу;
  • капітальний ремонт будівлі ДНЗ № 27, м. Бердянськ.

Ще п’ять  проектів підготовлено за технічним завданням «1.9. Зміцнення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази закладів охорони здоров’я Запорізької області» (загальний обсяг фінансування з ДФРР – 34 290,540 тис. грн.), а саме:

  • термомодернізація будівлі головного корпусу КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя - реконструкція (1-4 блок);
  • термомодернізація будівлі головного корпусу КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя - реконструкція (5-7 блок);
  • термомодернізація будівлі операційного блоку КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя – реконструкція;
  • термомодернізація будівлі аудиторного корпусу КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» ЗОР, Запоріжжя – реконструкція;
  • реконструкція кардіологічного корпусу міської лікарні м. Бердянськ.

За технічним завданням «1.12. Модернізація, будівництво, реконструкція, облаштування об’єктів спортивної, молодіжної та оздоровчої інфраструктури Запорізької області» (обсяг фінансування з ДФРР – 4 219,382 тис. грн.) відібрано один проект «Будівництво водно-спортивного комплексу (плавального басейну) по   вул. Ярослава Мудрого, 13 м. Мелітополь.

Крім цього, будуть профінансовані два проекти за технічним завданням «1.21. Розвиток системи водопостачання населених пунктів області» (загальний обсяг фінансування з ДФРР – 13 353,369 тис. грн.), а саме:

  • капітальний ремонт водопровідної системи с. Новоуспенівка Веселівського району;
  • водогін питної води від села Давидівка до с. Атманай Якимівського району.

За технічним завданням «2.20. Промоція освітньо-мистецького середовища області» (обсяг фінансування з ДФРР – 2700 тис. грн.) переміг проект «Реконструкція будівлі комунального закладу «Запорізький академічний обласний театр юного глядача».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону